Motorische ontwikkeling stimuleren van je baby

Hoe kan je de motorisch ontwikkeling van je baby stimuleren? Hoe stimuleer je het rollen, draaien en zitten van je kind? En hoe het tijgeren, kruipen en optrekken? En hoe kan je het staan, lopen, reiken en grijpen van jouw baby op een speelse manier stimuleren? Op deze pagina kan je veel oefeningen vinden voor het stimuleren van de motorische ontwikkeling van je baby. In de boeken Stap voor Stap, Hey Baby en Al spelend de ontwikkeling van uw baby bevorderen, staan nog veel meer spelletjes en activiteiten die je kan doen met je baby om de ontwikkeling te stimuleren.

Door het spelen op de buik en op de rug ontwikkelen baby’s belangrijke vaardigheden. Deze vaardigheden zijn later nodig voor het rollen, draaien, zitten, kruipen, optrekken, staan, lopen en reiken en grijpen. Je kan spelenderwijs de motorische ontwikkeling van je baby stimuleren. Kijk ook naar de spelletjes die de cognitieve-, taal- en sociale ontwikkeling van je baby stimuleren.

Lees ook de artikelen:

Uitgelicht:

Stap voor stap: Dit boek kan eigenlijk niet ontbreken in de boekenkast van jonge ouders en professionals die met jonge kinderen werken. Heldere uitleg over de (motorische) ontwikkeling en hele leuke en praktische spelletjes om met je baby en/of dreumes te doen.

Spelletjes voor het stimuleren van motorische vaardigheden

Wat zijn leuke spelletjes om de motorische vaardigheden te stimuleren? Baby’s ontdekken en leren spelenderwijs als je de omgeving zo inricht dat zij ook op onderzoek uit kunnen. Het is daarom belangrijk om je kind veel ‘grondspeeltijd’ te geven. Leg je kind regelmatig op zijn rug en buik op een speelkleed. Er zijn veel spelletjes die je samen met je kind in rug- en buiklig kan doen. Hieronder zijn voorbeelden opgenomen. Ook vind je spelletjes voor het oefenen van specifieke vaardigheden zoals zitten, kruipen, staan en lopen.

Spelletjes voor spelen op de rug en op de buik

Speelgoedtips motorische ontwikkeling baby

Speelgoedtips kruipen baby

Spelletjes leren zitten, kruipen en lopen baby

Let op: Alle kinderen ontwikkelen zich anders en je kindje moet ook daadwerkelijk (fysiek en geestelijk) toe zijn aan de spelletjes die je aanbiedt. Alle spelletjes beschreven zijn bedoeld voor kinderen met een normale ontwikkeling. Let goed op de signalen van je kind en hou continue in de gaten of hij het spelen nog wel leuk vindt.

Neem contact op

Stuur gerust uw vragen en/of opmerkingen

0