Motorische ontwikkeling stimuleren van je baby

Hoe kan je de motorisch ontwikkeling van je baby stimuleren? Hoe stimuleer je het rollen, draaien en zitten van je kind? En hoe het tijgeren, kruipen en optrekken? En hoe kan je het staan, lopen, reiken en grijpen van jouw baby op een speelse manier stimuleren? In de boeken Stap voor Stap, Hey Baby en Al spelend de ontwikkeling van uw baby bevorderen, staan nog veel meer spelletjes en activiteiten die je kan doen met je baby om de ontwikkeling te stimuleren.

Wat zijn leuke spelletjes om de motorische vaardigheden te stimuleren? Door het spelen op de buik en op de rug ontwikkelen baby’s belangrijke vaardigheden. Deze vaardigheden zijn later nodig voor het rollen, draaien, zitten, kruipen, optrekken, staan, lopen en reiken en grijpen. Vind op deze pagina allemaal praktische spelletjes en oefeningen die je kan doen om de (motorische) ontwikkeling van je baby te stimuleren. Zoals het stimuleren van het rollen en draaien, het gaan zitten, het gaan kruipen, het reiken en grijpen zoals het gaan staan en lopen. Kijk ook naar de spelletjes die de cognitieve-, taal- en sociale ontwikkeling stimuleren.

Boekentips ontwikkeling baby:

  1. Stap voor Stap, L. verhoeven
  2. Al spelend de ontwikkeling van uw baby bevorderen, A. Pulkkinen
  3. Als je van spelen leren kan, N. Flamang
  4. 101 leerrijke spelletjes voor baby en peuter, J. Batllori
  5. Spelen met je kindje, S. Wisman
  6. Papa speelt mee, G. Diederichs

Spelletjes voor het stimuleren van motorische vaardigheden

Let op: Alle kinderen ontwikkelen zich anders en je kindje moet ook daadwerkelijk (fysiek en geestelijk) toe zijn aan de spelletjes die je aanbiedt. Alle spelletjes beschreven zijn bedoeld voor kinderen met een normale ontwikkeling. Let goed op de signalen van je kind en hou continue in de gaten of hij het spelen nog wel leuk vindt.

Uitgelicht:

Stap voor stap: Dit boek kan eigenlijk niet ontbreken in de boekenkast van jonge ouders en professionals die met jonge kinderen werken. Heldere uitleg over de (motorische) ontwikkeling en hele leuke en praktische spelletjes om met je baby en/of dreumes te doen.

Neem contact op

Stuur gerust uw vragen en/of opmerkingen

0