Motorische ontwikkeling stimuleren van je baby

Hoe kan je de motorisch ontwikkeling van je baby stimuleren? Hoe stimuleer je het rollen, draaien en zitten van je kind? En hoe het tijgeren, kruipen en optrekken? En hoe kan je het staan, lopen, reiken en grijpen van jouw baby op een speelse manier stimuleren? 

Wat zijn leuke spelletjes om de motorische vaardigheden te stimuleren? Door het spelen op de buik en op de rug ontwikkelen baby’s belangrijke vaardigheden. Deze vaardigheden zijn later nodig voor het rollen, draaien, zitten, kruipen, optrekken, staan, lopen en reiken en grijpen.

Hulp of ondersteuning nodig?

Vind op de Kinderzorgkaart een therapeut of zorgaanbieder met expertise op het gebied van de motorische ontwikkeling. Of stel je vraag over de motorische ontwikkeling aan de professionals van Kijk op Ontwikkeling.

Bekijk de Kinderzorgkaart

Spelletjes voor het stimuleren van motorische vaardigheden

Let op: Alle kinderen ontwikkelen zich anders en je kindje moet ook daadwerkelijk (fysiek en geestelijk) toe zijn aan de spelletjes die je aanbiedt. Alle spelletjes beschreven zijn bedoeld voor kinderen met een normale ontwikkeling. Let goed op de signalen van je kind en hou continue in de gaten of hij het spelen nog wel leuk vindt.

_MG_6644
Neem contact op

Stuur gerust uw vragen en/of opmerkingen