Ontwikkeling dreumes en peuter

Een dreumes en peuter ontwikkelt zich op de verschillende ontwikkelingsgebieden razend snel. Zo leert jouw kind in deze leeftijdsfase zelfstandig te lopen en neemt de taalontwikkeling een enorme sprong. Door deze vaardigheden wordt de wereld letterlijk vergroot en krijgt jouw kind de mogelijkheid zich verder te ontwikkelen op cognitief en sociaal-emotioneel gebied. 

Wanneer kunnen kindereen zelfstandig lopen, worden zij zindelijk, kunnen zij helpen met aankleden en zelfstandig uit een beker drinken? Wat doe ik als mijn kind onhandig is en houterig beweegt? Hoe ga ik om met koppigheid, driftbuien, zindelijkheids- en slaapproblemen? Hoe stimuleer ik de ontwikkeling van mijn kind en waar vind ik hulp als ik extra ondersteuning kan gebruiken?

sociaal emotionele ontwikkeling dreumes nee is nee

Groei en ontwikkeling

Hoe verloopt de ontwikkeling van jouw dreumes en peuter? Lees alles over de lichamelijke-, motorische-, sociaal-emotionele, cognitieve- en spraak- en taalontwikkeling.

Ontwikkeling stimuleren

Hoe stimuleer je de ontwikkelingsgebieden van jouw dreumes en peuter? Wat zijn leuke spelletjes, geschikt speelgoed en leuke uitjes die je met jouw kind kan ondernemen?

Problemen in de ontwikkeling

Als ouders kan je ongerust zijn over de ontwikkeling van jouw dreumes of peuter. Lees alles over lastig gedrag, slaap-, eet-, zindelijkheidsproblemen en kinderziekten.

Ondersteuning ontwikkeling

Welke verschillende disciplines bieden steun aan ouders bij vragen over de opvoeding, groei en ontwikkeling van hun dreumes of peuter? Waar vind je goede ondersteuning bij jou in de buurt?

Neem contact op

Stuur gerust uw vragen en/of opmerkingen