Ontwikkeling dreumes en peuter

Een dreumes en peuter ontwikkelt zich op de verschillende ontwikkelingsgebieden razend snel. Zo leert jouw kind in deze leeftijdsfase zelfstandig te lopen en neemt de taalontwikkeling een enorme sprong. Door deze vaardigheden wordt de wereld letterlijk vergroot en krijgt jouw kind de mogelijkheid zich verder te ontwikkelen op cognitief en sociaal-emotioneel gebied. In het boek Kind in ontwikkeling en Ontwikkeling in vogelvlucht worden de verschillende ontwikkelingsgebieden goed omschreven.

Wanneer kunnen kinderen zelfstandig lopen, worden zij zindelijk, kunnen zij helpen met aankleden en zelfstandig uit een beker drinken? Wat doe ik als mijn kind onhandig is en houterig beweegt? Hoe ga ik om met problemen zoals koppigheid, driftbuien, zindelijkheids- en slaapproblemen? Hoe stimuleer ik de ontwikkeling van mijn kind en waar vind ik hulp als ik extra ondersteuning kan gebruiken? De kalender/boekje Hey baby: van één tot twee jaar is echt een aanrader als je op zoek bent naar leuke spelletjes om te doen met je kindje. Ook een heel leuk cadeautje om weg te geven.

Boekentips ontwikkeling kinderen: 

  1. Kind in ontwikkeling, A.C. Bilo
  2. Ontwikkelingspsychologie, R. S. Feldman
  3. Wat elk kind nodig heeft, K. Hammenecker
  4. Mild ouderschap, N. Mouten
  5. Ontspannen ouders, blije kinderen, L. Markham
  6. Opgroeien in kleur, J. Mesman
  7. Als je van spelen leren kan, N. Flamang
  8. Hey baby: van één tot twee jaar, L. van Bouchout
  9. Spelen in uitdagende hoeken, B. Antonissen

Uitgelicht:

Als je van spelen leren kan: Heel toegankelijk boek met bruikbare tips en spelletjes. Kom door spel in verbinding met je kind en leer elkaar beter te begrijpen.

Groei en ontwikkeling

Hoe verloopt de ontwikkeling van jouw dreumes en peuter? Lees alles over de lichamelijke-, motorische-, sociaal-emotionele, cognitieve- en spraak- en taalontwikkeling.

Ontwikkeling stimuleren

Hoe stimuleer je de ontwikkelingsgebieden van jouw dreumes en peuter? Wat zijn leuke spelletjes, geschikt speelgoed en leuke uitjes die je met jouw kind kan ondernemen?

Problemen in de ontwikkeling

Als ouders kan je ongerust zijn over de ontwikkeling van jouw dreumes of peuter. Lees alles over lastig gedrag, slaap-, eet-, zindelijkheidsproblemen en kinderziekten.

Ondersteuning ontwikkeling

Welke verschillende disciplines bieden steun aan ouders bij vragen over de opvoeding, groei en ontwikkeling van hun dreumes of peuter? Waar vind je goede ondersteuning bij jou in de buurt?

Boeken die je gelezen moet hebben:

Neem contact op

Stuur gerust uw vragen en/of opmerkingen

0