Ontwikkeling baby eerste jaar

Ontwikkeling baby. Hoe verloopt de ontwikkeling en groei van je baby? Wanneer gaat mijn kind voor eerst lachen, kruipen en zijn eerste woordjes zeggen? Hoe lang slaapt een baby eigenlijk gemiddeld en wat moet ik doen als mijn baby veel huilt? Is het erg als mijn kind zich anders ontwikkelt? 

Hoe kan je de ontwikkeling van je baby spelenderwijs stimuleren? En hoe herken je problemen in de ontwikkeling en waar vind je hulp en ondersteuning voor je kind? Lees alles over de opvoeding, groei en ontwikkeling van baby’s! Lees ook de tips voor geschikt speelgoed, spelletjes en uitjes voor je baby.

Uitgelezen op deze website? Het boek Hey Baby is een heel leuk boek met ontzettend veel spelletjes die je met je baby kan doen. Ook een ideaal kraamcadeau!

Boekentips ontwikkeling baby: 

  1. Kind in ontwikkeling, A.C. Bilo
  2. Ontwikkeling in vogelvlucht, M. Delfos
  3. Motorische ontwikkeling van kinderen, J. Netelenbos
  4. Stap voor Stap, L. verhoeven
  5. Hey baby, L. van Bouchout
  6. Veilig door het eerste jaar, B. Smulders

Uitgelicht:

Boek Mijn baby: Een erg mooi en compleet handboek met betrouwbare, praktische informatie en ervaringsverhalen. Lees ook de review van Mijn baby.

Groei en ontwikkeling

Hoe verloopt de ontwikkeling van jouw baby? Lees alles over de lichamelijke-, motorische-, sociaal-emotionele, cognitieve- en spraak- en taalontwikkeling

Ontwikkeling stimuleren

Hoe stimuleer je de ontwikkeling van jouw baby? Wat zijn leuke spelletjes, geschikt speelgoed en leuke uitjes die je met jouw baby kan ondernemen? Hoe stimuleer je rollen, kruipen en meer…

Problemen in de ontwikkeling

Als ouders kan je ongerust zijn over de ontwikkeling van jouw baby. Lees alles over baby’s die veel huilen, slecht slapen, laat gaan kruipen en lopen en over kinderziekten en babykwaaltjes.

Hulp bij ontwikkeling

Vind hulp bij opvoeding en groei van je baby. Welke therapeut schakel je in bij welk probleem en waar vind ik goede hulp in de buurt? Stel gratis jouw vraag aan het team van Kijk op Ontwikkeling.

Speelgoedtips ontwikkeling baby:

Een blokkenkar kan niet ontbreken. Bouwspeelgoed is goed voor de ontwikkeling. En de kar nodigt uit tot optrekken, staan en lopen.

Deze activiteitentafel stimuleert allerlei zintuigen van het kind. Ook nodigt de tafel uit tot optrekken en staan.

Top cadeau voor de eerste verjaardag van je kind. Met magneten zet je de dieren aan elkaar. Combineer dieren en maak (te) gekke combinaties.

Boekentips baby:

Groei en ontwikkeling baby

In het eerste levensjaar van je baby gebeurt ontzettend veel. Op allerlei gebieden maakt jouw baby een enorme ontwikkeling door. In dit belangrijke eerste levensjaar worden belangrijke ontwikkelingssprongen gemaakt en legt jouw baby de basis voor de rest van zijn of haar leven! 

vitamines ontwikkeling kind

Foto gemaakt door Filip Mroz on Unsplash

Neem contact op

Stuur gerust uw vragen en/of opmerkingen

0