Ontwikkeling baby eerste jaar

Hoe verloopt de ontwikkeling van je baby? Hoe kan je de ontwikkeling van je baby spelenderwijs stimuleren? En hoe herken je problemen in de ontwikkeling en waar vind je hulp en ondersteuning voor je kind? Lees alles over de opvoeding, groei en ontwikkeling van baby’s!

Wanneer gaat mijn kind voor eerst lachen, kruipen en zijn eerste woordjes zeggen? Hoe lang slaapt een baby eigenlijk gemiddeld en wat moet ik doen als mijn baby veel huilt? Is het erg als mijn kind zich anders ontwikkelt? Hoe stimuleer ik de ontwikkeling en waar vind ik hulp als ik wat ondersteuning kan gebruiken? Het team van Kijk op Ontwikkeling helpt jou graag!

Boekentips ontwikkeling baby:

  1. Stap voor Stap, L. verhoeven
  2. Al spelend de ontwikkeling van uw baby bevorderen, A. Pulkkinen
  3. Jong geleerd, E. Einon
_MG_6644

Groei en ontwikkeling

Hoe verloopt de ontwikkeling van jouw baby? Lees alles over de lichamelijke-, motorische-, sociaal-emotionele, cognitieve- en spraak- en taalontwikkeling

Ontwikkeling stimuleren

Hoe stimuleer je de ontwikkeling van jouw baby? Wat zijn leuke spelletjes, geschikt speelgoed en leuke uitjes die je met jouw baby kan ondernemen? Hoe stimuleer je rollen, kruipen en meer…

Problemen in de ontwikkeling

Als ouders kan je ongerust zijn over de ontwikkeling van jouw baby. Lees alles over baby’s die veel huilen, slecht slapen, laat gaan kruipen en lopen en over kinderziekten en babykwaaltjes.

Hulp bij ontwikkeling

Vind hulp bij opvoeding en ontwikkeling van je baby. Welke therapeut schakel je in bij welk probleem en waar vind ik goede hulp in de buurt? Stel gratis jouw vraag aan het team van Kijk op Ontwikkeling.

Vind een kindertherapeut:

zorgkaart

In het eerste levensjaar van je baby gebeurt ontzettend veel. Op allerlei gebieden maakt jouw baby een enorme ontwikkeling door. In dit belangrijke eerste levensjaar worden belangrijke ontwikkelingssprongen gemaakt en legt jouw baby de basis voor de rest van zijn of haar leven! 

Neem contact op

Stuur gerust uw vragen en/of opmerkingen