Vind hulp bij problemen ontwikkeling kleuter en schoolkind

De ontwikkeling en opvoeding van de kleuter en het schoolkind verloopt niet altijd zonder problemen. Naast de bekende onschuldige opvoedproblemen waar bijna alle ouders mee te maken krijgen, kan bij sommige kinderen ook een in aanleg aanwezig stoornis zich openbaren. 

Wat kan je doen bij gedragsproblemen, angstproblemen, leerproblemen, motorische problemen, schrijfproblemen, zindelijkheidsproblemen, voeding- en eetproblemen? Wat zijn ontwikkelingsstoornissen en wat is het verschil tussen een ontwikkelingsstoornis en een ontwikkelingsprobleem? Vind hulp van een therapeut of zorgaanbieder bij problemen ontwikkeling kleuter en schoolkind.

slide_1

Ontwikkelingsstoornissen

Lees alles over de stoornissen ADHD, ADD, ODD, CD, Autisme, DCD, OCD, Dyslexie, Dyscalculie, NLD en MCDD. Kijk verder voor tips en ondersteuning.

Gedragsproblemen

Lees alles over gedragsproblemen zoals boosheid, agressie, jaloezie, angsten, druk en overheersend gedrag. Kijk verder voor tips en ondersteuning.

Angstproblemen

Veel kinderen hebben last van angstproblemen. Lees over de oorzaken en signalen. Kijk verder voor tips en ondersteuning.

Leerproblemen

Welke leerproblemen bestaan er zoal en wat zijn de oorzaken en signalen van leerproblemen? Kijk verder voor tips en ondersteuning.

Voedings- en eetproblemen

Wat zijn voedings- en eetproblemen? Wat zijn de oorzaken en gevolgen van deze problemen? Kijk verder voor tips en ondersteuning.

Zindelijkheidsproblemen

Wat zijn de oorzaken van zindelijkheidsproblemen en hoe kan je de problemen behandelen? Kijk verder voor tips en ondersteuning.

Motorische problemen

Met welke motorische problemen kunnen kinderen te maken krijgen? Oorzaken en signalen. Kijk verder voor tips en ondersteuning.

Neem contact op

Stuur gerust uw vragen en/of opmerkingen

0