Spelen op rug stimuleren baby

 In Tips

Hoe stimuleer je het spelen op de rug bij baby’s?

Voor het lichaamsgevoel, lichaamsbesef en evenwichtsgevoel zijn spelletje in ruglig goed voor de ontwikkeling van jouw baby. Ook lenen deze spelletjes zich uitstekend voor het hebben van oogcontact en gezellig babbelen met jouw baby. Dit is weer goed voor de cognitieve-, sociaal-emotionele en spraak- en taalontwikkeling.

Let op dat deze spelletjes niet geschikt zijn voor kinderen met heup-, gewrichts-, of spierproblemen.

Spelletjes voor het spelen op de rug

  • Spreid in ruglig de benen van jouw baby licht en kruis het ene been over het andere been bij het naar elkaar toe bewegen van de benen. De benen overkruisen op deze manier om de beurt de middellijn van het lichaam. Beweeg niet te snel en herhaal de beweging een aantal keer.
  • In ruglig houd je één been van de baby naar benden, terwijl je het andere been rustig naar boven brengt. Nooit te ver en te snel, let goed op wat je baby prettig vindt. Deze beweging wissel je traag af. Gaat jouw baby ook spontaan zijn voetjes pakken of met zijn been zijn neus willen aanraken?
  • Beweeg in ruglig het tegenovergestelde armpje en beentje zachtjes naar elkaar toe en wissel deze beweging ook af met het andere been en de andere arm.
  • Vanuit ruglig de benen heel traag naar buiten en naar binnen toe bewegen (spreid en sluit). Ook weer heel voorzichtig en goed opletten of jouw baby het nog leuk vindt.
  • Speel met de handen en voeten van jouw baby. Open en sluit rustig alle vingers, houdt een voetje bij de enkel vast een beweeg zachtjes van voor, links, rechts, boven en onderen. Dit kan je ook met de handjes doen.
  • Pak jouw baby bij beide handjes vast en schommel je baby rustig van links naar rechts. Rol niet te ver door en kijk goed of hij zijn hoofdje mee beweegt.

Tip: deze oefeningen zijn ook leuk en geschikt om op het ritme van rustige muziek uit te voeren.

Lees ook:

Leave a Comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Neem contact op

Stuur gerust uw vragen en/of opmerkingen

0