Ontwikkeling stimuleren baby

Ontwikkeling stimuleren baby. Hoe doe je dat? Je baby ontwikkelt zich het eerste jaar ontzettend snel en leert enorm veel. Hoe kan jij de ontwikkeling van je baby stimuleren? Welke leuke spelletjes kan je doen met je baby? Wat is geschikt speelgoed voor baby’s? En welke leuke activiteiten kan je ondernemen met je baby? 

Ontdek per leeftijdsfase wat de leukste speeltips, speelgoed en uitjes voor je baby zijn en ontdek de verschillende spelsuggesties om het rollen, draaien, zitten, kruipen, optrekken, staan en lopen op een speelse manier te stimuleren. Uitgelezen op deze website? Een echte aanrader is het boekje Hey Baby, met ontzettend veel leuke speltips om de ontwikkeling van je baby te stimuleren en verbinding te maken met je kind. Ook leuk om als kraamcadeau te geven.

Boekentips ontwikkeling stimuleren baby:

  1. Stap voor Stap, L. verhoeven
  2. Hey baby, L. van Bouchout
  3. Al spelend de ontwikkeling van uw baby bevorderen, A. Pulkkinen
  4. Jong geleerd, E. Einon
  5. Als je van spelen leren kan, N. Flamang

Uitgelicht:

Hey Baby: Een mooie kalender met praktische en makkelijke spelletjes die je met je baby kan doen. Hier worden kinderen en ouders heel bij van.

Leukste speeltips

De leukste spelletjes die jij met jouw baby kan doen. Stimuleer spelenderwijs de ontwikkeling van jouw kind!

Leukste speelgoed

Speelgoed is belangrijk voor de ontwikkeling van jouw baby. Wat is het leukste speelgoed en welk speelgoed is geschikt voor welke leeftijdsfase?

Leukste uitjes voor  baby’s

Het is leuk en goed voor de ontwikkeling van jouw baby om samen dingen te ondernemen. Wat zijn de leukste dingen om met jouw baby te doen?

Spelletjes motoriek

Stimuleer spelenderwijs het rollen, draaien, zitten, kruipen, staan en lopen, oftewel de motorische ontwikkeling van jouw baby!

Sociale en taalspelletjes

Stimuleer spelenderwijs de cognitieve-, sociaal-emotionele en spraak en taalontwikkeling van jouw baby!

Slapen stimuleren

Hoe stimuleer je het (door)slapen en zelfstandig slapen van je baby? Ontdek de handige voeding- en slaapschema’s en meer.

Boeken die je gelezen moet hebben:

Stap voor Stap: Zeer helder en praktisch geschreven boek. Allerlei spelletjes en oefeningen om de (motorische) ontwikkeling van je kindje te stimuleren.

Hey baby: Een kalender met 52 speel- en knuffeltips. Ontzettend leuk als kraamcadeau! Veel spelletjes waar geen materialen voor nodig zijn. Kom in verbinding met je baby en prikkel de zintuigen van je baby op allerlei manieren.

Als je van spelen leren kan: Dit boek geeft niet alleen een opsomming van leuke spelletjes, maar zoomt ook in hoe je meer verbinding krijgt met je kind door spel. Leer de taal van spelen opnieuw begrijpen! Zorgt voor blije ouders, kinderen en gezin.

Speelgoedtips:

Leuke activiteit voor je kind en goed voor de oog-hand coördinatie. Spelenderwijs oorzaak en gevolg ontdekken.

Voor je hele jonge kindje ontzettend leuk alternatief voor een rammelaar. Met opvallende kleurtjes. Spelenderwijs handen en voeten ontdekken.

Leuk als kraamcadeautje. De kleuren, het knisperen en het spiegeltje zorgen voor nieuwsgierigheid bij je baby. Leuk vormgegeven.

Neem contact op

Stuur gerust uw vragen en/of opmerkingen

0