Groei en ontwikkeling baby eerste jaar

Hoe verloopt de groei en ontwikkeling van jouw baby in het eerste jaar? Jouw baby ontwikkelt zich in het eerste levensjaar op verschillende ontwikkelingsgebieden ontzettend snel. De belangrijkste ontwikkelingsgebieden zijn: de lichamelijke-, motorische– en cognitieve ontwikkeling. En de sociaal-emotionele– en  de spraak- en taalontwikkeling. Lees ook hoe je de ontwikkeling van je baby kan stimuleren en welke problemen je kan tegen komen in de ontwikkeling van je baby. Een echte aanrader is het boekje Hey baby, met voor elke dag een ontzettend leuke spelsuggestie. 

Wat kan jouw baby in welke maand op het gebied van deze ontwikkelingsgebieden? Wanneer gaat jouw kind voor het eerst glimlachen? Of voor het eerst rollen, kruipen en zelfstandig zitten? Gedag zwaaien, zelfstandig een beker vastpakken en zijn eerste woordjes zeggen? Op Kijk op Ontwikkeling zijn alle belangrijke mijlpalen in de ontwikkeling van jouw baby in het eerste jaar overzichtelijk omschreven.

Boekentips ontwikkeling baby: 

  1. Kind in ontwikkeling, A.C. Bilo
  2. Ontwikkeling in vogelvlucht, M. Delfos
  3. Mijn kind en ik, E. Brakman
  4. Stap voor Stap, L. verhoeven
  5. Hey baby, L. van Bouchout
  6. Veilig door het eerste jaar, B. Smulders

Uitgelicht:

Hey Baby: Een mooie kalender met praktische en makkelijke spelletjes die je met je baby kan doen. Hier worden kinderen en ouders heel bij van.

Motorische ontwikkeling

Wanneer gaat jouw baby voor het eerst rollen, draaien, zitten en tijgeren? Of kruipen, staan en zelfstandig lopen? Hoe verloopt en wat is eigenlijk de motorische ontwikkeling? Lees alle mijlpalen in de motorische ontwikkeling van kinderen.

Sociaal-emotioneel

Wanneer gaat jouw baby voor het eerst glimlachen, bewust contact maken en andere kinderen leuk vinden? Wanneer ontstaat eenkennigheid en verlatingsangst? Lees alle mijlpalen in de sociaal-emotionele ontwikkeling.

Cognitieve ontwikkeling

Wanneer gaat jouw baby anticiperen op de omgeving, personen en voorwerpen herkennen? Of kan hij kleine problemen oplossen en snappen dat iets blijft bestaan eenmaal uit het zicht? Lees alle mijlpalen in de cognitieve ontwikkeling.

Spraak en taalontwikkeling

Wanneer gaat jouw baby bewust lachen, kraaien, brabbelen en reageren op zijn naam? Kan hij ‘dag’ en ‘hai’ begrijpen, lichaamsdelen herkennen en zijn eerste woordjes zeggen? Lees alle mijlpalen in de spraak- en taalontwikkeling.

Lichamelijke ontwikkeling

Hoe verloopt de groei van jouw baby tijdens de zwangerschap en hoe zwaar weegt een baby bij de geboorte? En hoeveel centimeter groeit een baby het eerste jaar? Lees alle mijlpalen van de lichamelijke ontwikkeling tijdens en na de zwangerschap.

Boekentip

Doodmoe en dolgelukkig: Een boek door en voor vaders. Heel humoristisch geschreven. Leuk om als cadeau weg te geven.

Speelgoedtips:

Een activiteitenkubus kan bijna niet ontbreken in de box of op het speelkleed. Deze van VTech heeft veel verschillende elementen.

Tip voor de eerste verjaardag. De grote blokken geven snel een succeservaring. Hier kunnen kinderen wel tot hun vierde jaar mee spelen.

Stapelen en ontdekken. Goed voor de fijne motoriek en het ruimtelijk inzicht. Mooi en degelijk vorm gegeven.

Neem contact op

Stuur gerust uw vragen en/of opmerkingen

0