Groei en ontwikkeling baby eerste jaar

Hoe verloopt de groei en ontwikkeling van jouw baby in het eerste jaar? Jouw baby ontwikkelt zich in het eerste levensjaar op verschillende ontwikkelingsgebieden ontzettend snel. De belangrijkste ontwikkelingsgebieden zijn: de lichamelijke-, motorische- en cognitieve ontwikkeling. En de sociaal-emotionele- en  de spraak- en taalontwikkeling.

Wat kan jouw baby in welke maand op het gebied van deze ontwikkelingsgebieden? Wanneer gaat jouw kind voor het eerst glimlachen? Of voor het eerst rollen, kruipen en zelfstandig zitten? Gedag zwaaien, zelfstandig een beker vastpakken en zijn eerste woordjes zeggen? Op Kijk op Ontwikkeling zijn alle belangrijke mijlpalen in de ontwikkeling van jouw baby in het eerste jaar overzichtelijk omschreven.

Boekentips ontwikkeling baby:

  1. Stap voor Stap, L. verhoeven
  2. Al spelend de ontwikkeling van uw baby bevorderen, A. Pulkkinen
  3. Jong geleerd, E. Einon
_MG_6644

Motorische ontwikkeling

Wanneer gaat jouw baby voor het eerst rollen, draaien, zitten en tijgeren? Of kruipen, staan en zelfstandig lopen? Hoe verloopt en wat is eigenlijk de motorische ontwikkeling? Lees alle mijlpalen in de motorische ontwikkeling van kinderen.

Sociaal-emotioneel

Wanneer gaat jouw baby voor het eerst glimlachen, bewust contact maken en andere kinderen leuk vinden? Wanneer ontstaat eenkennigheid en verlatingsangst? Lees alle mijlpalen in de sociaal-emotionele ontwikkeling.

Cognitieve ontwikkeling

Wanneer gaat jouw baby anticiperen op de omgeving, personen en voorwerpen herkennen? Of kan hij kleine problemen oplossen en snappen dat iets blijft bestaan eenmaal uit het zicht? Lees alle mijlpalen in de cognitieve ontwikkeling.

Spraak en taalontwikkeling

Wanneer gaat jouw baby bewust lachen, kraaien, brabbelen en reageren op zijn naam? Kan hij ‘dag’ en ‘hai’ begrijpen, lichaamsdelen herkennen en zijn eerste woordjes zeggen? Lees alle mijlpalen in de spraak- en taalontwikkeling.

Lichamelijke ontwikkeling

Hoe verloopt de groei van jouw baby tijdens de zwangerschap en hoe zwaar weegt een baby bij de geboorte? En hoeveel centimeter groeit een baby het eerste jaar? Lees alle mijlpalen van de lichamelijke ontwikkeling tijdens en na de zwangerschap.

Vind een kindertherapeut:

zorgkaart
Neem contact op

Stuur gerust uw vragen en/of opmerkingen