De verschillende disciplines binnen zorgaanbieders

Welke verschillende zorgaanbieders bieden ondersteuning aan peuters? Het is belangrijk om kinderen met problemen in hun ontwikkeling tijdig te helpen. In sommige gevallen is hulp of advies van een deskundige bij de opvoeding, groei en ontwikkeling van een kind nodig. Kijk hieronder voor een overzicht van de verschillende disciplines die ondersteuning kunnen bieden aan ouders en hun dreumes of peuter.

De zorgaanbieders zijn op één of meerdere ontwikkelingsgebieden ingedeeld en vervolgens op alfabetische volgorde. De indeling is slechts een leidraad en het is goed mogelijk dat een deskundige ook op een ander gebied betrokken is dan hieronder beschreven. Kijk op de pagina welke zorgaanbieder voor welk probleem voor een indeling van zorgaanbieders per probleemgebied en/of kijk op de kinderzorgkaart voor een zorgaanbieder bij jou in de buurt.

sociaal emotionele ontwikkeling dreumes nee is nee

Overzicht van de verschillende disciplines

Ondersteuning lichamelijke ontwikkeling

Lichamelijke ontwikkeling

Denk aan: groeistoornissen, kinderziekten en aandoeningen, problemen met de zintuigen, houdingsproblemen

Ondersteuning motorische ontwikkeling

Motorische problemen

Denk aan: laat lopen, schokkerig, houterig en onhandig bewegen, houdingsproblemen, overgevoeligheid, evenwichtsproblemen, coördinatieproblemen

Ondersteuning cognitieve ontwikkeling
Ondersteuning spraak en taalontwikkeling
Ondersteuning opvoeding

Opvoedondersteuning

Vraag advies aan één van de professionals van Kijk op Ontwikkeling en/of zoek een zorgaanbieder bij jou in de buurt via de Kinderzorgkaart!

Neem contact op

Stuur gerust uw vragen en/of opmerkingen