Welke zorgaanbieder voor welk probleem?

Welke zorgaanbieder voor peuters heb ik nodig voor welk probleem? Waar vind ik als ouder de juiste ondersteuning bij de opvoeding, groei en ontwikkeling van mijn dreumes of peuter? Bij wie kan ik terecht als mijn kind problemen heeft met slapen, eten, zindelijkheid, motoriek en lastig gedrag vertoont zoals slecht luisteren, claimgedrag, druk gedrag, driftbuien en boosheid? 

Hieronder een overzicht van de meest voorkomende problemen in de ontwikkelingsfase van dreumes en peuter met de verschillende disciplines die ondersteuning kunnen bieden aan ouders en hun kind op dit gebied. De indeling is slechts een leidraad en het is goed mogelijk dat een zorgaanbieder ook hulp kan bieden op een ander probleemgebied dan hieronder beschreven. Zie ook de pagina de verschillende zorgaanbieders voor een overzicht van professionals op alfabetische volgorde en/of kijk op de Kinderzorgkaart voor een zorgaanbieder bij jou in de buurt.

sociaal emotionele ontwikkeling dreumes nee is nee

Welke discipline voor welk probleem?

Opvoedproblemen, opvoedondersteuning

Opvoedondersteuning

Kinderziekten, aandoeningen, ontwikkelingsproblemen

Kinderziekten

De juiste professional is afhankelijk van de problematiek. De huisarts, jeugdarts/ jeugdverpleegkundige consultatiebureau en/of kinderarts zijn bij uitstek de meest geschikte personen om u te ondersteunen en te begeleiden naar de de beste ondersteuning.

Op zoek naar de juiste zorgaanbieder? Vraag advies aan één van de professionals van Kijk op Ontwikkeling en/of neem contact op met een andere zorgaanbieder bij jou in de buurt via de Kinderzorgkaart!

Neem contact op

Stuur gerust uw vragen en/of opmerkingen