60 spelletjes voor peuters en kleuters van 3 tot 6 jaar – Mijn kleuter speelt

 In Boekrecensies, Uitjes activiteiten spelletjes

Boekrecensie: Mijn kleuter speelt (Paulien de Smet)

Uitgeverij Lannoo, 2021

spelletjes peuter 3 jaar

Een boek vol activiteiten voor kleuters!

Wat een leuke, creatieve en originele spelletjes en activiteiten kan je vinden in dit boek! Leuk voor zowel thuis als op school. Ben jij op zoek naar spelletjes die jij samen met je peuter en kleuter kan doen? Waar weinig materiaal voor nodig is en niet te ingewikkeld? Dan gaat dit boek jou zeker veel plezier geven! Door de mooie vormgeving ook echt een leuk cadeautje om weg te geven…!

Boek Mijn Kleuter Speelt

Mijn kleuter speelt van Paulien de Smet is een leuk en educatief boek voor ouders van peuters en kleuters. Het boek is in 2021 uitgegeven door uitgeverij Lannoo. In het boek worden verschillende spelletjes en activiteiten beschreven die ouders met hun peuter 3 jaar en kleuters 4 en 5 jaar kunnen doen om hun vaardigheden te ontwikkelen en om samen te spelen. Het boek is ook een aanrader voor kleuterleerkrachten die op zoek zijn naar creatieve spelletjes in bijvoorbeeld het hoekenwerk.

Mijn kleuter Speelt heeft 126 pagina’s en is prachtig vormgegeven. Mooie duidelijke en soms pagina grote foto’s en tekeningen van alle activiteiten. Doordat het boek een hard cover heeft, heb je echt het idee dat je een kwalitatief hoogwaardig boek in handen hebt!

uitjes peuter en kleuter
spelletjes peuter en kleuter

60 originele, creatieve en diverse activiteiten voor kleuters!

Het boek Mijn kleuter speelt bevat 60 spelletjes voor kinderen van 3 tot 6 jaar. De activiteiten in het boek zijn onderverdeeld in verschillende leeftijdscategorieën. Zo heb je 20 spelletjes voor peuters van 3 jaar, 20 spelletjes voor kleuters van 4 jaar en 20 spelletjes voor kleuter van 5 jaar. Dit is natuurlijk een indicatie. Ik ben van mening dat de meeste spellen voor 3 jaar ook nog leuk zijn voor kleuters van 5 jaar en dat sommige spelletjes van 5 jaar met de juiste begeleiding ook  al door een kind van 4 of 3 jaar gedaan kunnen worden.

De activiteiten zijn echt heel origineel en divers en zowel geschikt voor jongens als meisjes. In principe zijn alle spelletjes knutselactiviteiten. Voor elk spel is een materiaallijstje aanwezig en worden duidelijke instructies gegeven, zodat ouders precies weten wat ze moeten doen. De spellen vereisen weinig materialen en heb je vaak al in huis.

Soms is het knutselen de activiteit en in andere gevallen levert het eindresultaat van het knutselwerk een spel op waar je mee kan spelen. De spellen ballendoolhof en schaduwtekenen zijn favoriet bij mij en mijn dochter.

activiteiten kleuter
activiteiten peuter

Spelletjes die ontwikkeling stimuleren

Het leuke is dat je met deze activiteiten ook spelenderwijs de motorische, sociaal-emotionele, taal– en cognitieve ontwikkeling van je peuter en kleuter stimuleert. Door de diversiteit van de spelletjes in het boek worden verschillende vaardigheden van kinderen gestimuleerd. De meeste spelletjes stimuleren in elk geval de fijne motoriek. Daarnaast zijn er ook activiteiten die de grove motoriek stimuleren en de oog-hand coördinatie. Verder zijn er spelletjes die het doen-alsof spel stimuleren en educatieve spellen om het tellen, de seizoenen, plannen, rekenen en klokkijken spelenderwijs te leren.

mijn-kleuter-speelt-regenboog-met-watten
spelletjes peuter 3 jaar

Conclusie boek Mijn kleuter speelt

Wat ik het leukste vond aan dit boek, was dat de activiteiten gemakkelijk te doen zijn en dat ze weinig materiaal vereisen. Dit betekent dat ouders ze kunnen doen zonder dat ze hiervoor naar de winkel hoeven te gaan of veel geld hoeven uit te geven. Bovendien zijn de activiteiten leuk en uitdagend, zodat peuters en kleuters zich niet snel zullen vervelen en echt uitgedaagd worden.

Het boek ziet er met de hard cover en goede foto’s van de activiteiten heel mooi uit. Het is hierdoor een feestje om door het boek te bladeren en hierdoor ook leuk om als cadeau weg te geven. Ben je op zoek naar activiteiten voor peuters van 1 en 2 jaar? Paulien de Smet heeft ook nog het boekje Mijn peuter speelt geschreven.

Mijn kleuter speelt of Mijn peuter speelt kopen?

Leave a Comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Neem contact op

Stuur gerust uw vragen en/of opmerkingen

0