kindertherapeut

 In professional

Wat doet een kindertherapeut?

Een kindertherapeut begeleidt kinderen met problemen in de sociaal- en of emotionele ontwikkeling. Een veelvoud aan opleidingen en cursussen bestaan, die opleiden of certificeren tot een vorm van kindertherapeut. Inhoud van de behandeling en de kennis van de therapeut kan daarom ook zeer verschillend zijn.

Het is daarom verstandig om van te voren goed uit te zoeken wat de reputatie van de therapeut is. Een kindertherapeut verbonden aan een beroepsvereniging zoals ‘Vereniging Voor en Van Kindertherapeuten’ of ‘Stichting Register Vaktherapeutische Beroepen’ voldoen aan bepaalde kwaliteitseisen gesteld door de beroepsvereniging.

Mogelijke indicaties kindertherapie

  • weinig zelfvertrouwen hebben en onzeker zijn
  • moeite hebben om de stap te zetten naar de middelbare school
  • weinig vriendjes of vriendinnetjes hebben
  • faalangstig zijn, opzien tegen toetsen
  • je somber voelen, gespannen zijn, slecht slapen

Verwijzing en vergoedingen kindertherapeut

U heeft geen verwijzing van de huisarts nodig voor kindertherapie. Kindertherapie wordt niet standaard vergoed door de zorgverzekeraar. Aangezien de (aanvullende) polissen van zorgverzekeringen jaarlijks veranderen, grote verschillen bestaan tussen de verschillende zorgverzekeringen, is het raadzaam goed bij uw zorgverzekeringsmaatschappij te informeren alvorens kindertherapie in te schakelen.

Leave a Comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Neem contact op

Stuur gerust uw vragen en/of opmerkingen