Overzicht van therapeuten voor kinderen

Welke verschillende therapeuten bieden ondersteuning aan kleuters en schoolkinderen? Het is belangrijk om kinderen met problemen in hun ontwikkeling vroegtijdig te helpen. In de praktijk blijkt dat kinderen een achterstand vaak niet zelfstandig kunnen inlopen en hierbij hulp nodig hebben van een professional of specialist. Kijk hieronder voor een overzicht van de verschillende kindertherapeuten die ondersteuning kunnen bieden aan ouders en hun kind.

De therapeuten zijn op één of meerdere ontwikkelingsgebieden ingedeeld en vervolgens op alfabetische volgorde. De indeling is slechts een leidraad en het is goed mogelijk dat een deskundige ook op een ander gebied betrokken is dan hieronder beschreven. Kijk op de pagina welke therapeut voor welk probleem voor een indeling van zorgaanbieders per probleemgebied en/of kijk op de Kinderzorgkaart voor een therapeut voor kinderen bij u in de buurt.

Hulp of ondersteuning nodig?

Vind op de Kinderzorgkaart een therapeut of zorgaanbieder met expertise op het gebied van de ontwikkeling en opvoeding van kinderen. Of stel je vraag over de ontwikkeling en opvoeding aan de professionals van Kijk op Ontwikkeling.

Bekijk de Kinderzorgkaart

slide_1

Overzicht van de verschillende disciplines

Hulp bij lichamelijke ontwikkeling

Lichamelijke ontwikkeling

Denk aan: groeistoornissen, kinderziekten en aandoeningen, problemen met de zintuigen, houdingsproblemen

Hulp bij motorische ontwikkeling

Motorische ontwikkeling

Denk aan: problemen schoolrijpheid en zelfstandigheid, schrijfproblemen, schokkerig, houterig en onhandig bewegen, houdingsproblemen, overgevoeligheid, evenwichtsproblemen, coördinatieproblemen, problemen in de gymles, buitenspelen, sporten

Hulp bij cognitieve ontwikkeling

Cognitieve ontwikkeling

Hulp bij spraak en taalontwikkeling
Hulp bij opvoeding

Opvoedondersteuning

Hulp nodig? Vraag advies aan één van de professionals van Kijk op Ontwikkeling en/of zoek een therapeut bij jou in de buurt via de Kinderzorgkaart!

Neem contact op

Stuur gerust uw vragen en/of opmerkingen

0