Overzicht van therapeuten voor peuters

Welke therapeuten voor kinderen bestaan er? Welke therapeuten bieden hulp en ondersteuning aan peuters? Het is belangrijk om kinderen met problemen in hun ontwikkeling tijdig te helpen. In sommige gevallen is hulp of advies van een deskundige bij de opvoeding, groei en ontwikkeling van een kind nodig. Kijk hieronder voor een overzicht van de verschillende therapeuten die hulp en ondersteuning kunnen bieden aan ouders en hun dreumes of peuter.

De therapeuten zijn op één of meerdere ontwikkelingsgebieden ingedeeld en vervolgens op alfabetische volgorde. De indeling is slechts een leidraad en het is goed mogelijk dat een deskundige ook op een ander gebied betrokken is dan hieronder beschreven. Kijk op de pagina welke kindertherapeut voor welk probleem voor een indeling van therapeuten per probleemgebied. Of vind op de kinderzorgkaart direct een kindertherapeut bij jou in de buurt.

Hulp of ondersteuning nodig?

Vind op de Kinderzorgkaart een therapeut of zorgaanbieder met expertise op het gebied van ontwikkeling en opvoeding van peuters. Of stel je vraag over de groei, ontwikkeling en opvoeding van peuters aan de professionals van Kijk op Ontwikkeling.

Bekijk de Kinderzorgkaart

Tip voor kwaliteit speelgoed:


Overzicht van de verschillende disciplines

Hulp bij problemen lichamelijke ontwikkeling

Lichamelijke ontwikkeling

Denk aan: groeistoornissen, kinderziekten en aandoeningen, problemen met de zintuigen, houdingsproblemen

Hulp bij problemen motorische ontwikkeling

Motorische problemen

Denk aan: laat lopen, schokkerig, houterig en onhandig bewegen, houdingsproblemen, overgevoeligheid, evenwichtsproblemen, coördinatieproblemen

Hulp bij problemen cognitieve ontwikkeling
Hulp bij problemen spraak en taalontwikkeling
Hulp bij opvoeding

Opvoedondersteuning

Vraag advies aan één van de professionals van Kijk op Ontwikkeling en/of zoek een kindertherapeut bij jou in de buurt via de Kinderzorgkaart!

Neem contact op

Stuur gerust uw vragen en/of opmerkingen