Welke therapeuten voor baby’s bestaan er?

Welke therapeuten bieden ondersteuning aan baby’s? Het is van groot belang om kinderen met problemen in hun ontwikkeling tijdig te helpen. Vaak blijkt dat kinderen een achterstand niet zelfstandig kunnen inlopen en hierbij hulp nodig hebben van een deskundige of specialist.

Hieronder een overzicht van de verschillende disciplines die ondersteuning kunnen bieden aan ouders en hun baby. De therapeuten zijn op één of meerdere ontwikkelingsgebieden ingedeeld en vervolgens op alfabetische volgorde. De indeling is slechts een leidraad en het is goed mogelijk dat een deskundige ook op een ander gebied betrokken is dan hieronder beschreven. Kijk op de pagina ‘welke therapeut voor welk probleem‘ voor een indeling van therapeuten per probleemgebied en/of kijk op de Kinderzorgkaart voor een professional bij jou in de buurt.

Hulp of ondersteuning nodig?

Vind op de Kinderzorgkaart een therapeut of zorgaanbieder die hulp kan bieden bij de groei, ontwikkeling en opvoeding van baby’s. Of stel je vraag over gropei, ontwikkeling en opvoeding aan de professionals van Kijk op Ontwikkeling.

Bekijk de Kinderzorgkaart

_MG_6644

Overzicht van de verschillende disciplines

Ondersteuning lichamelijke ontwikkeling

Lichamelijke ontwikkeling

Denk aan: groeistoornissen, kinderziekten en aandoeningen, babykwaaltjes, problemen met de zintuigen, houdingsproblemen

Ondersteuning motorische ontwikkeling

Motorische ontwikkeling

Denk aan: laat grijpen, rollen, kruipen en lopen / schokkerig, houterig en onhandig bewegen

Ondersteuning cognitieve ontwikkeling

Cognitieve ontwikkeling

Ondersteuning sociaal-emotionele ontwikkeling

Sociaal-emotionele ontwikkeling

Ondersteuning voeding en eten

Voeding en eten

Ondersteuning opvoeding

Opvoedondersteuning

Hulp nodig? Vraag advies aan één van de professionals van Kijk op Ontwikkeling en/of zoek een zorgaanbieder bij jou in de buurt via de Kinderzorgkaart!

Neem contact op

Stuur gerust uw vragen en/of opmerkingen