Welke therapeut voor welk probleem?

Welke therapeut voor baby’s heb ik nodig voor welk probleem? Waar vind ik als ouder de juiste ondersteuning bij de opvoeding en ontwikkeling van mijn baby? Bij wie kan ik terecht als mijn baby veel huilt, darmkrampjes heeft, slecht slaapt, onrustig is, eet- en drinkproblemen heeft, hechtingsproblemen of verlatingsangst heeft, niet wil knuffelen, laat gaat rollen, zitten of lopen, etc.?

Hieronder een overzicht van de meest veel voorkomende problemen bij baby’s. En de verschillende disciplines / therapeuten die ondersteuning kunnen bieden aan ouders en hun baby op dit gebied. De indeling is slechts een leidraad en het is goed mogelijk dat een therapeut ook hulp kan bieden op een ander probleemgebied dan hieronder beschreven. Zie ook de pagina de verschillende therapeuten voor een overzicht van zorgaanbieders op alfabetische volgorde en/of kijk op de Kinderzorgkaart voor een professional bij jou in de buurt.

Hulp of ondersteuning nodig?

Vind op de Kinderzorgkaart een therapeut of zorgaanbieder die hulp kan bieden bij de groei, ontwikkeling en opvoeding van baby’s. Of stel je vraag over groei, ontwikkeling en opvoeding aan de professionals van Kijk op Ontwikkeling.

Bekijk de Kinderzorgkaart

_MG_6644

Welke discipline voor welk probleem?

Veel huilen en/of onrustige baby

Veel huilen en onrustig

Slecht slapen

Slaapproblemen

Darmkrampjes

Darmkrampjes

Laat rollen, zitten, kruipen, optrekken, lopen
Eet- en drinkproblemen

Problemen voeding

  • Babyconsulent
  • Kinderdiëtist
  • Lactatiedeskundige
  • Logopedist (preverbale logopedie)
  • Osteopaat
Opvoedproblemen

Opvoedondersteuning

Verlatingsangst, problemen hechting

Hechtingsproblemen

Kinderziekten, aandoeningen, babykwaaltjes, ontwikkelingsproblemen

Kinderziekten en aandoeningen

De juiste professional is afhankelijk van de problematiek. De huisarts, jeugdarts/ jeugdverpleegkundige consultatiebureau en/of kinderarts zijn bij uitstek de meest geschikte personen om u te ondersteunen en te begeleiden naar de de beste ondersteuning.

Zoek (professionele) ondersteuning voordat het jou echt te veel is geworden. Vraag advies aan één van de professionals van Kijk op Ontwikkeling en/of neem contact op met een andere zorgaanbieder bij jou in de buurt via de Kinderzorgkaart!

Neem contact op

Stuur gerust uw vragen en/of opmerkingen