Hulp bij kinderziekten en aandoeningen baby

Alle baby’s krijgen bij het opgroeien te maken met verschillende kinderziekten en aandoeningen. Sommige kinderziekten en aandoeningen zijn ernstig en andere zijn onschuldig en slechts lastig te noemen. Met welke kinderziekten en aandoeningen krijgt mijn baby te maken en hoe herken ik ze? Zie ook het boek Mijn kind heeft pijn voor meer informatie. 

Kinderziekten worden veroorzaakt door een virus en/of bacterie. Door het rijksvaccinatieprogramma komen de meest ernstige kinderziekten (infectieziekten), waar veel kinderen vroeger aan overleden niet meer voor. Omdat kinderziekten veroorzaakt door een virus moeilijk of niet met medicatie is te bestrijden, zal het lichaam in deze gevallen zelf de ziektekiem moeten bestrijden. Kinderziekten veroorzaakt door een bacterie kunnen worden bestreden met behulp van antibiotica.

Boekentips ontwikkeling kinderen:

  1. Kind in ontwikkeling, A.C. Bilo
  2. Ontwikkeling in vogelvlucht, M. Delfos
  3. Mijn kind heeft pijn, L. Goubert
  4. Baby reflux, S. Lampe

Uitgelicht:

Weke kinderziekten en aandoeningen bestaan er?

De meest bekende kinderziekten zijn bof, waterpokken, roodvonk en de vijfde en zesde ziekte. Denk bij aandoeningen aan griep, oorontstekingen en bijvoorbeeld allergieën. Kijk op onderstaande pagina voor het totale overzicht van kinderziekten en aandoeningen op alfabetische volgorde:

Welke therapeut bij kinderziekten?

In het geval van kinderziekten en aandoeningen is het raadzaam om altijd eerst contact op te nemen met de huisarts, kinderarts en/of jeugdarts of jeugdverpleegkundige van het consultatiebureau.

Vind een therapeut

Kijk op de Kinderzorgkaart van Kijk op Ontwikkeling voor een zorgaanbieder bij jou in de buurt. Verschillende therapeuten bieden ondersteuning bij problemen bij baby’s.

Stel je vraag

Stel je vraag over kinderziekten en aandoeningen bij baby’s aan één van de professionals van Kijk op Ontwikkeling. Of kijk of jouw vraag al eerder is beantwoord.

Let op: Sommige kinderziekten en aandoeningen zijn zeer ernstig en is het noodzakelijk om met spoed medische hulp in te schakelen.  Ga daarom niet alleen af op de informatie van deze website of andere websites en neem bij zorgen altijd direct contact op met jouw huisarts!

Neem contact op

Stuur gerust uw vragen en/of opmerkingen

0