De verschillende disciplines binnen zorgaanbieders

Welke verschillende zorgaanbieders bieden ondersteuning aan kinderen? Welke disciplines bestaan er? Het is belangrijk om kinderen met problemen in hun ontwikkeling tijdig te helpen. Soms blijkt dat kinderen een achterstand in hun ontwikkeling niet zelfstandig kunnen inlopen en hulp van zorgaanbieders wenselijk is. Maar welke zorgaanbieder heb je nodig? Er zijn namelijk veel verschillende disciplines. 

In het schema hieronder zijn de verschillende zorgaanbieders die ondersteuning kunnen bieden aan ouders en kind weergegeven. De zorgaanbieders zijn op één of meerdere ontwikkelingsgebieden ingedeeld en binnen dit gebied vervolgens op alfabetische volgorde. De indeling is slechts een leidraad en het is goed mogelijk dat een bepaalde discipline ook op nog een ander ontwikkelingsgebied betrokken is. Kijk op de pagina welke zorgaanbieder voor welk probleem‘ voor een indeling van zorgaanbieders per probleemgebied en/of kijk op de Kinderzorgkaart voor een zorgaanbieder bij jou in de buurt.

gezonde traktaties

Overzicht van de verschillende disciplines

Ondersteuning lichamelijke ontwikkeling

Lichamelijke ontwikkeling

Denk aan: groeistoornissen, kinderziekten en aandoeningen, babykwaaltjes, problemen met de zintuigen, houdingsproblemen

Ondersteuning motorische ontwikkeling

Motorische ontwikkeling

Denk aan: laat grijpen, rollen, kruipen en lopen, problemen schoolrijpheid en zelfstandigheid, schrijfproblemen, schokkerig, houterig en onhandig bewegen, houdingsproblemen, overgevoeligheid, evenwichtsproblemen, coördinatieproblemen, problemen in de gymles/ buitenspelen/ sporten

Ondersteuning voeding en eten
Ondersteuning opvoeding

Opvoedondersteuning

Hulp nodig? Vraag advies aan één van de professionals van Kijk op Ontwikkeling en/of zoek een zorgaanbieder bij jou in de buurt via de Kinderzorgkaart!

Neem contact op

Stuur gerust uw vragen en/of opmerkingen

0