Hulp bij babykwaaltjes en verschijnselen baby

Welke babykwaaltjes bestaan er en wat kan je hier aan doen? Bij de groei en ontwikkeling krijgen alle baby’s te maken met typische babykwaaltjes en verschijnselen. Veel van de kwaaltjes en verschijnselen zijn onschuldig, maar kunnen wel heel lastig zijn voor jouw baby of jou als ouder onzeker maken. Sommige kwaaltjes zijn echter minder onschuldig en is (direct) medische hulp noodzakelijk. Voor meer informatie zie ook het boek Mijn kind heeft pijn. 

Met welke kwaaltjes en verschijnselen kan mijn baby te maken krijgen? Welke kwaaltjes en verschijnselen kunnen gevaarlijk zijn en wat zijn dan de symptomen van deze kwaaltjes? Hoe kan ik het beste handelen in welke situatie en waar vind ik professionele ondersteuning indien nodig?

Boekentips ontwikkeling baby:

  1. Kind in ontwikkeling, A.C. Bilo
  2. Ontwikkeling in vogelvlucht, M. Delfos
  3. Mijn kind heeft pijn, L. Goubert
  4. Baby reflux, S. Lampe

Uitgelicht:

Welke babykwaaltjes en verschijnselen bestaan en wat kan je hier aan doen?

Met welke kwaaltjes kan mijn baby te maken krijgen?

Babykwaaltjes

Op deze website worden de meest voorkomende babykwaaltjes en verschijnselen besproken. Kijk op de volgende pagina voor het totale overzicht van babykwaaltjes en verschijnselen op alfabetische volgorde:

Ondersteuning en hulp bij babykwaaltjes

Welke therapeut?

In het geval van babykwaaltjes is het raadzaam om altijd eerst contact op te nemen met de huisarts, kinderarts en/of jeugdarts of jeugdverpleegkundige van het consultatiebureau.

Vind een therapeut

Kijk op de Kinderzorgkaart van Kijk op Ontwikkeling voor een zorgaanbieder bij jou in de buurt. Verschillende therapeuten bieden ondersteuning aan babys’s bij problemen.

Stel je vraag

Stel je vraag over babykwaaltjes bij baby’s aan één van de professionals van Kijk op Ontwikkeling. Of kijk of jouw vraag al eerder is beantwoord.

Let op: Sommige babykwaaltjes en verschijnselen zijn zeer ernstig en is het noodzakelijk om direct medische hulp in te schakelen.  Ga daarom niet alleen af op de informatie van deze website of andere websites en neem bij zorgen altijd direct contact op met je huisarts!

Neem contact op

Stuur gerust uw vragen en/of opmerkingen

0