Hoe stimuleer je zelfstandigheid bij kleuters en schoolkinderen?

Zelfstandigheid geeft een kind een gevoel van eigenwaarde en vertrouwen. Stimuleren van zelfstandigheid van kleuters en schoolkinderen is dan ook belangrijk. Als kinderen de ruimte en het vertrouwen krijgen, zullen zij normaal gesproken met beide handen de kans grijpen om zelfstandig te zijn. Hoe stimuleer je het zelfstandig worden van een kleuter en schoolkind? Verder verdiepen in de ontwikkeling en mijlpalen van kinderen? Dan raden wij het boek Kind in ontwikkeling van A.C. Bilo aan. In dit boek worden alle mijlpalen binnen de ontwikkeling in heldere overzichten beschreven.

Hoe stimuleer en leer je zelfstandig aankleden van je kind? Hoe stimuleer en leer je een kind zelfstandig veters strikken? Hoe stimuleer je het zelfstandig eten? De basisvaardigheden voor zelfstandigheid zijn het zelf kunnen eten, aankleden, wassen en naar het toilet gaan. Voor de schoolrijpheid is een bepaalde mate van zelfstandigheid noodzakelijk. Hoe verloopt de ontwikkeling van zelfstandigheid?

Boekentips ontwikkeling kinderen

Uitgelicht:

Juf, mag ik overvaren? Praktisch boek over schoolrijpheid. Wanneer is een kind klaar om naar groep drie te gaan, welke vaardigheden zijn hiervoor nodig?

Tips en strategieën stimuleren zelfstandig aankleden, veters strikken en eten van je kind

Hoe stimuleer je de basisvaardigheden van zelfstandigheid bij kinderen? Hoe leer je kinderen zelfstandig aankleden? Hoe leer je kinderen zelfstandig veters strikken? En hoe leer je kinderen zelfstandig eten? Lees onderstaande artikelen over het stimuleren van zelfstandigheid bij kinderen. Zie ook de tips bij motorische problemen en de mijlpalen binnen de ontwikkeling van de zelfstandigheid van kinderen.

Let op: Kinderen  met motorische problemen hebben vaak meer moeite met het leren van de basisvaardigheden voor zelfstandigheid. Lees het artikel ‘Hoe leer je zelfstandigheid aan bij motorische problemen’ voor tips. 

Boekentips ontwikkeling kinderen

Neem contact op

Stuur gerust uw vragen en/of opmerkingen

0