Stimuleren motorische ontwikkeling dreumes en peuter

Hoe stimuleer je de grove en de fijne motoriek van jouw dreumes en peuter? Hoe kan je een kind helpen bij het leren los te lopen en het veilig leren traplopen? Wat zijn leuke spelletjes en tips om de motorische vaardigheden te stimuleren? Vind op deze pagina spelletjes en tips om de motorische ontwikkeling van je kind van 1, 2 en 3 jaar te verbeteren. Kijk ook naar de speelgoedtips en geschikte uitjes per leeftijdsfase waarmee je de ontwikkeling van je kind kan stimuleren. In het boekje 101 leerrijke spelletjes voor peuters en Stap voor stap staan nog veel meer spelsuggesties. 

De motorische vaardigheid van jouw kind is essentieel voor de algehele ontwikkeling van jouw kind. Doordat jouw kind op een gegeven moment kan staan en lopen, wordt zijn wereld letterlijk vergroot en kunnen nieuwe vaardigheden worden opgedaan. Op deze pagina zijn spelletje en tips te vinden om de motorische ontwikkeling van kinderen te stimuleren.

Boekentips (motorische) ontwikkeling kinderen: 

  1. Kind in ontwikkeling, A.C. Bilo
  2. 101 leerrijke spelletjes voor peuters, J. Battlori
  3. Stap voor Stap, L. verhoeven
  4. Als je van spelen leren kan, N. Flamang
  5. Hey baby: van één tot twee jaar, L. van Bouchout
  6. Speel!, N. de Martelaere
  7. Mijn peuter speelt!, P. de Smet
  8. Kids in en met de natuur, E. Vanhouche
  9. Spelen in uitdagende hoeken, B. Antonissen

Uitgelicht:

Stap voor stap: dit boek heeft ook veel spelsuggesties voor peuters. Heel goed boek met duidelijke omschrijving van de verschillende leeftijdsfases en praktische tips hoe je de motorische ontwikkeling kan stimuleren. Geschikt voor zowel ouders als professionals die met jonge kinderen werken!

Spelletjes en tips voor stimuleren motorische vaardigheden

Tip: Geef jouw dreumes en peuter letterlijk en figuurlijk de ruimte om te bewegen. Maak de omgeving (huis en tuin) veilig voor jouw, zodat jouw kind zich ‘vrij’ kan bewegen zonder zich te bezeren of in gevaar te brengen.

Veel meer tips, spelletjes en oefeningen vind je in het boek Stap voor Stap

Boeken die je gelezen moet hebben:

Neem contact op

Stuur gerust uw vragen en/of opmerkingen

0