Stimuleren motorische ontwikkeling dreumes en peuter

Hoe stimuleer je de grove en de fijne motoriek van jouw dreumes en peuter? Hoe kan je een kind helpen bij het leren los te lopen en het veilig leren traplopen? Wat zijn leuke spelletjes en tips om de motorische vaardigheden te stimuleren?

De motorische vaardigheid van jouw kind is essentieel voor de algehele ontwikkeling van jouw kind. Doordat jouw kind op een gegeven moment kan staan en lopen, wordt zijn wereld letterlijk vergroot en kunnen nieuwe vaardigheden worden opgedaan. Doordat de fijne motoriek verbetert is het kind steeds beter

Hulp of ondersteuning nodig?

Vind op de Kinderzorgkaart een therapeut of zorgaanbieder met expertise op het gebied van de grove en fijne motoriek van kinderen. Of stel je vraag over het stimuleren van de motorische ontwikkeling aan de professionals van Kijk op Ontwikkeling.

Bekijk de Kinderzorgkaart

in staat om te bouwen, construeren en creatief bezig te zijn.

Spelletjes en tips voor stimuleren motorische vaardigheden

Tip: Geef jouw dreumes en peuter letterlijk en figuurlijk de ruimte om te bewegen. Maak de omgeving (huis en tuin) veilig voor jouw, zodat jouw kind zich ‘vrij’ kan bewegen zonder zich te bezeren of in gevaar te brengen.

sociaal emotionele ontwikkeling dreumes nee is nee
Neem contact op

Stuur gerust uw vragen en/of opmerkingen