Hoe kunnen we het optrekken van onze baby stimuleren?

 In Vraag en antwoord

Ons kindje van net een jaar maakt nog geen aanstalten zich ergens aan op te trekken. Zijn bedje en box staan nog steeds op de hoogste stand. Hoe kunnen wij het optrekken stimuleren of moeten wij gewoon geduldig zijn en rustig afwachten? 

Eigen tempo

De ontwikkeling van het kind blijft een prachtig fenomeen en als ouders ben je altijd benieuwd wanneer zoon of dochter de volgende stap in zijn ontwikkeling gaat maken! Helemaal als je kinderen in de omgeving ziet, die al een volgende stap hebben gezet.

Stimuleren optrekken

Zoals u zelf schrijft, is geduld een schone zaak. Zodra het kind zelf klaar is voor de volgende stap, zal hij deze vanzelf gaan nemen. Vaak kan de ontwikkeling wel door de omgeving geprikkeld, gestimuleerd worden. Probeer bijvoorbeeld de box en het bedje juist wel in de laagste stand te zetten, dit nodigt dan uit tot optrekken. Je kan op staanhoogte ook uitdagende speeltjes hangen, om zo het optrekken nog extra te stimuleren. Tot slot kan u uw kindje ook ondersteunen bij dit proces. Zet bijvoorbeeld iets interessants op een bijzettafel en zet uw kind op de knieën met de handjes op tafel. Door de oksels te ondersteunen kan u het kind helpen te gaan staan. Lees ook de andere tips op deze website.

Als het optrekken toch erg lang uitblijft ten opzichte van leeftijdsgenootjes, blijft het verstandig om dit even te laten controleren door de huisarts, consultatiebureauarts en/of een professional van Kijk op Ontwikkeling.

Lees ook:

Leave a Comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Neem contact op

Stuur gerust uw vragen en/of opmerkingen