Kleinzoon 36 maanden heeft grove motorische problemen, hoe kan ik helpen?

 In Vraag en antwoord

Mijn kleinzoon is 36 maanden oud en heeft problemen in zijn grove motoriek. Hoe kan ik mijn kleinzoon met motorische problemen helpen?

Motorische ontwikkeling fluctueert

Om een volledig antwoord te kunnen geven op uw vraag, is het belangrijk om te weten hoe deze problemen zich uiten. Daarnaast speelt de leeftijd van uw kleinzoon een grote rol in de vaardigheden die hij al wel en nog niet kan. De motorische ontwikkeling van uw kleinzoon fluctueert namelijk nog enorm. Hij ontwikkelt zich in rap tempo in deze leeftijd.

Oorzaken belemmering

Tevens kan de oorzaak van een belemmering in de motorische ontwikkeling veelzijdig zijn. Een kind van 36 maanden met een onderontwikkelde rompbalans zal bijvoorbeeld moeite hebben met het vinden van evenwicht, valt veel, kan moeilijk stilstaan na een sprong of vindt het lastig om te balanceren in beweging. Dit betekent dat een onderontwikkelde rompbalans een negatieve invloed kan hebben bij de uitoefening van meerdere vaardigheden. Ditzelfde geldt voor meerdere ontwikkelingsgebieden.

Onderzoek de oorzaak

Het advies luidt daarom om de oorzaak van zijn motorische problemen te achterhalen. Vanuit deze wetenschap kan er adequaat gehandeld worden. U kunt bij een kinderfysiotherapeut, oefentherapeut of motorisch remedial teacher een motorisch onderzoek laten uitvoeren, waaruit blijkt of uw kleinzoon op leeftijdsniveau functioneert, maar ook welke belemmeringen in zijn motoriek uw kleinzoon ervaart.

Lees ook:

Leave a Comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Neem contact op

Stuur gerust uw vragen en/of opmerkingen