Mijlpalen lichamelijke ontwikkeling

 In mijlpalen

Hoe verloopt lichamelijke ontwikkeling kind?

Hoe verloopt de lichamelijke ontwikkeling bij kinderen? Hoe ontwikkelt en verloopt de lichamelijke groei van het kindje zich in de baarmoeder, wat zijn de risicofactoren tijdens de zwangerschap, hoe verloopt de lichamelijke groei van het kind na de geboorte en wanneer is de lichamelijke ontwikkeling voltooid?

Het is lastig om op de laatste vraag  een eenduidig antwoord te geven. Gedurende het hele leven zijn bijvoorbeeld veranderingen waar te nemen in lichaamsverhoudingen en gewicht. Tevens kan sprake zijn van veranderingen op hoge leeftijd in het zenuwstelsel en de hersenen. De vraag is of deze veranderingen onder biologische ontwikkeling zijn te scharen, of onder de noemer degeneratie. Interessant voor deze website is het verloop van de ontwikkeling van het kind in de baarmoeder (prenatale ontwikkeling) en de bijbehorende risicofactoren, de (lichamelijke) groei van het kind in de baarmoeder en de (lichamelijke) groei van het kind na de geboorte.

Hulp of ondersteuning nodig?

Stel je vraag aan één van de professionals van Kijk op Ontwikkeling en/of kijk op de Kinderzorgkaart voor een zorgaanbieder bij jou in de buurt.

Bekijk de Kinderzorgkaart

Mijlpalen lichamelijke ontwikkeling

Kinderen ontwikkelen zich allemaal op hun eigen manier en tempo. Wel verloopt de ontwikkeling zich over het algemeen volgens een bepaald patroon en zijn gemiddelden bekend over de lengte en gewicht van een kind op een bepaalde leeftijd.

Lees ook:

Leave a Comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Neem contact op

Stuur gerust uw vragen en/of opmerkingen