Wat nu weer eten?

 In Column

Wat eten we vandaag?

Iedereen met een gezin weet hoe hectisch het kan zijn met al het geregel in en om het huis.
Dus ook die verrekte boodschappen met telkens weer diezelfde vraag… “Wat zullen we eens
gaan eten?!”.
Op mijn werk (verpleeghuis) hanteren we al jaren een “menulijst” om zo samen met de bewoners voor de hele week uit te zoeken waar ze zin in hebben.“Waarom doe ik dit thuis niet?”, bedacht ik me en kopieerde wat blaadjes om uit te proberen.

Zie hier een voorbeeld:

Wat eten we vandaag
Menig collega verklaarde me voor gek, maar wat blijkt, het geeft me súper veel rust !! Als ik mijn man hoor zeggen dat hij wel weer eens trek heeft in burritos en mijn oudste dochter vraagt wanneer we weer eens spinazie eten, dan vul ik dat mooi in op mijn menulijst. Voor ieder wat wils én ik zie in één oogopslag wat we pas gegeten hebben zodat ik in de gaten kan houden dat we gevarieerd eten!! En niet geheel onbelangrijk; ik bespaar geld want ik hoef maar 1 keer in de week boodschappen te doen in plaats van elke dag een paar boodschapjes. Nu hoef ik me nooit meer druk te maken over het eten na een dag hard werken, want er staat wat op het menu en het ligt al in de koelkast !!!
Nou krijg ik vaak te horen: “Maar als je nu eens geen trek hebt in die sperziebonen die op je menu staan??”. Nou dan is het heel simpel… dan zetten we mooi die frituurpan aan en schuiven we alle menu’s een dagje op! Makkelijk zat !!!

Eet smakelijk !!!

Leave a Comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Neem contact op

Stuur gerust uw vragen en/of opmerkingen