Helpen

 In Column

Het grote voorbeeld van Tijn? Dat zijn wij. Alles wat papa en mama uitvoeren, wil hij ook doen. Dat is leuk en lief, maar ook heel handig. Meestal dan…..

Het begon met de vuilnisbak. Die is reuze interessant. Je kan namelijk op de deksel drukken en dan gaat hij vanzelf open. Een leuk speeltje. Gelukkig konden we dit een positieve draai geven; ‘Gooi maar in de vuilnisbak Tijn’ en hup, Tijn rent er naar toe. Dat hij de deksel niet altijd dicht doet, vergeven we hem.

Daarna konden we hem steeds meer ‘klusjes’ geven: speelgoed in de doos, boekjes in de kast, borden naar de keuken, tafel dekken, luier in de luieremmer en was in de wasmand. En sinds kort wil hij graag schoonmaken. Als een ware huisman loopt hij met zijn doekje door de kamer. Op zoek naar stof en vieze plekken. Daarna komt hij de gieter halen. Die krijgt hij zonder water mee. Anders ligt er waarschijnlijk meer water naast de pot, dan erin.

Tijn kan soms wat overijverig zijn. Als ik met de was bezig ben, gooit hij de net opgevouwen, schone was weer in de wasmand. En laatst was hij al begonnen met het opruimen van de boodschappen. De chips vond ik terug in de vriezer. Op zijn verjaardag kon ik de slagroom nergens meer vinden. Die bleek in de vuilnisbak te liggen. En de koffiefilters ook. Maar we vergeven het hem. Hij bedoelt het goed.

Leave a Comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Neem contact op

Stuur gerust uw vragen en/of opmerkingen

0