Beer

 In Column

We waren een paar maanden bij elkaar toen we besloten een weekend weg te gaan. Het werd Krakau in Polen. We bezochten Auschwitz, dat vlakbij ligt, en bekeken de bezienswaardigheden van de stad. Al lopend door de straten viel ons oog op een winkel vol teddyberen. Crèmewitte, zachte beren die we niet konden weerstaan. Er was geenszins sprake van gezinsuitbreiding, maar we namen ‘My first Teddy’ mee.

Toen het even duurde voordat ik zwanger was, verdween Beer in de kast. Hij mocht er weer uit toen de babykamer klaar was en kreeg een ereplaats in het ledikantje. Wachtend op Tijn. Maar die had er de eerste maanden weinig oog voor. Beer bleef op zijn plek. Hij kreeg gezelschap van een olifant, een aap en een poes. Geen van allen leek de interesse van onze kleine man te wekken.

En opeens, hij was een maand of zes, had Tijn Beer in zijn handen. En dat bleek ware liefde. Tijn heeft nooit een speen gewild. Hij spuugde deze uit. Beer is een goede vervanger. Hij wordt op een specifieke manier vastgehouden: horizontaal, met het hoofd naar rechts, strikje naar voren. Op dat strikje wordt gesabbeld. Geef je Beer op een andere manier dan wordt hij gedraaid naar de juiste positie.

Eerst hadden we Beer alleen voor thuis. Later ging hij ook naar de crèche, omdat Tijn anders niet sliep. Papa heeft Beer nog een keer moeten nabrengen. Beer helpt bij het in slaap vallen, geeft troost en rust. Als Tijn verdrietig is, geef je Beer en hoor je een zucht van verlichting. Kortom: we kunnen niet zonder Beer.

Maar Beer wordt vies. En we zijn bang Beer kwijt te raken. Na lang zoeken vind ik een webwinkel in Nederland die Beer ook verkoopt. Blij laat ik Tijn Beer II zien, maar hij wil er niks van hebben. Sterker nog: hij gooit hem gelijk weg. Beer II ruikt natuurlijk niet zo lekker als Beer I.

Beer II ligt nu al een paar maanden bij Tijn in bed. Hij is leuk om uit bed te gooien, maar daar blijft het bij. Beer I wordt er ondertussen niet schoner op. Ik durf ‘m alleen niet te wassen……Wat als Tijn Beer niet meer wil? Dan vrees ik dat we een groot probleem hebben. En niet alleen Tijn, maar ook papa en mama. We doen het dus voorlopig nog met een vieze Beer. Maar die ruikt wel heel lekker!

Leave a Comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Neem contact op

Stuur gerust uw vragen en/of opmerkingen

0