Kind leren omgaan met smartphone

 In Artikel

Hoe leer je je kind slim omgaan met een smartphone?

Vraag jij je weleens af hoe je jouw kind verantwoord met een smartphone laat omgaan? Wanneer geef je ze hun eerste telefoon en hoe zorg je ervoor dat ze er slim mee omgaan? In dit artikel lees je een paar handige tips om je kind goed op weg te helpen.

Wanneer is het tijd voor een smartphone?

De keuze wanneer je kind een smartphone krijgt, hangt niet alleen af van hun leeftijd, maar ook van hoe verantwoordelijk ze al zijn. Begin met de basis: hoe werkt een smartphone en wat zijn de do’s en don’ts? Praat erover waarom het belangrijk is om voorzichtig te zijn met hun persoonlijke info en hoe ze hun beltegoed met bijvoorbeeld Lebara opwaarderen.

Regels? Ja, graag!

Duidelijke afspraken maken het leven makkelijker. Beslis samen wanneer de smartphone gebruikt mag worden en probeer ‘m weg te leggen tijdens huiswerk of vlak voor bedtijd. Leg ook uit hoe ze hun datagebruik in de gaten kunnen houden en dat opwaarderen helpt om binnen het budget te blijven. Zo leren ze vanzelf wat zelfdiscipline is.

Veilig en slim op het internet

Laat je kind de leuke en leerzame kanten van de smartphone zien met educatieve apps, maar praat ook over de risico’s zoals cyberpesten of rare berichtjes. Door regelmatig samen te kletsen over wat ze online doen, blijf je betrokken en voelen ze zich veilig genoeg om dingen met je te delen.

Netjes online

Online manieren zijn net zo belangrijk als offline. Praat over hoe ze online met anderen omgaan en het belang van respect en privacy. Het is belangrijk dat ze begrijpen dat wat ze online doen, echte gevolgen kan hebben.

Een leven naast het scherm

Moedig je kind aan om ook buiten en met vrienden te spelen, niet alleen online. Sporten, de natuur in gaan of een boek lezen zijn perfecte manieren om even niet naar een scherm te staren. Zo houden ze hun leven lekker in balans.

Smartphones slim gebruiken: zo doe je dat!

Een kind opvoeden in deze digitale wereld is best een uitdaging, maar met jouw hulp kunnen ze leren om hun smartphone op een slimme manier te gebruiken. Of het nu gaat om opwaarderen of veilig chatten, het belangrijkste is dat ze zowel online als offline hun mannetje staan. Zo leer je ze verantwoord met hun telefoon omgaan.

 

Leave a Comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Neem contact op

Stuur gerust uw vragen en/of opmerkingen

0