Hoe speelgoed kiezen

 In Artikel

Hoe kies je het beste speelgoed voor de ontwikkeling van je kind?

Je kindje is zonder twijfel het meest kostbare en dierbare in je leven. En door de onvoorwaardelijk liefde die je voor je kindje hebt, wil je niets liever dan en zorgeloze opvoeding kunnen bieden. En die grote glimlach op het gezicht waar je iedere dag op wordt getrakteerd?

Dat is natuurlijk onbetaalbaar. Om het plezier in de loop van de dag te kunnen stimuleren, is het een goed idee om in het bezit te zijn van het juiste soort speelgoed. Maar hoe weet je nu zeker dat je het beste van het beste in huis haalt? We geven je alvast een paar handige tips in dit blog.

Hoe speelgoed kiezenFoto gemaakt door Yuri Shirota on Unsplash

Stem het type speelgoed altijd goed af op de leeftijd van je kind

Het is belangrijk om te weten dat er voor iedere soort leeftijd weer een passend soort speelgoed is. Dit kan bijvoorbeeld dienen om de fijne motoriek te stimuleren, om dingen te ontdekken of om vormen en texturen te herkennen. Doe daarom online alvast het nodige onderzoek naar wat voor soort speelgoed, zoals buitenspeelgoed, het meest geschikt is om te gebruiken voor de leeftijd van je kindje.

Tip: gebruik de filter ‘leeftijd’ op de webshops die je bezoekt om een indruk te krijgen welk speelgoed op welke leeftijd geschikt is. Het is natuurlijk een indicatie. Alle kinderen ontwikkelen zich in hun eigen tempo. Dus mogelijk vindt jouw kind eerder of later dit speelgoed leuk. En/of kijk op deze website naar de handige lijstjes van speelgoed per leeftijdsfase. 

Stimuleer je kind om veel dingen uit te proberen

Maar het is daarnaast ook natuurlijk reuze belangrijk dat je kindje lekker zelf de wereld gaat ontdekken. Dit kan bijvoorbeeld door creatief speelgoed in huis te halen en je kind met veel verschillende soorten speelgoed in aanraking te laten komen. Je hoeft natuurlijk ook niet altijd alles nieuw te kopen. Je kan vaak ook leuke dingen vinden op marktplaats of ruilen en lenen van vrienden uit je omgeving. Voor jonge kinderen is een veilige omgeving om te spelen essentieel. Kinderen ontdekken spelenderwijs en zullen daarom graag dingen uitproberen. Scan je huis dus goed op potentiële gevaren en neem hiervoor gepaste maatregelen.

Makkelijke kleding

Verder is het belangrijk dat je kind tijdens het spelen genoeg bewegingsvrijheid heeft. Laat je kind bijvoorbeeld ook af en toe in alleen een romper de wereld ontdekken, zonder de belemmering van te wijde of juist te strakke kleding. Bij ons zijn de HEMA rompers favoriet! Deze rompers zitten niet alleen lekker, maar zien er ook vaak leuk uit en zijn goed betaalbaar.

Lees reviews en gebruik tips van andere ouders

Online is een enorme keuze aan speelgoed in de leukste patronen en kleuren. Online shoppen kan natuurlijk een enorme uitkomst zijn op het moment dat je weinig tijd hebt om naar de winkel te gaan. Het speelgoed is vaak altijd voorradig en je kan het laten leveren wanneer dit voor jou het beste uitkomt. Voordat je een aankoop doet is het slim om te kijken of er reviews zijn van het product en/of er misschien andere ouders uit jouw omgeving al ervaring hebben met dit speelgoed.

Leave a Comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Neem contact op

Stuur gerust uw vragen en/of opmerkingen

0