Weerbaarheidstraining oplossing voor teruggetrokken zoon die gepest wordt?

 In Vraag en antwoord

Onze zoon van negen heeft een hekel aan sporten en bewegen, is vrij terug getrokken en wij hebben het gevoel dat hij gepest wordt op school, met name in de gymles en tijdens het buitenspelen. Wij denken aan een weerbaarheidstraining , zou dit iets voor hem kunnen betekenen?

Zelfvertrouwen leren

Een weerbaarheidstraining zou zeker geschikt zijn voor uw zoon. Het vergroot het zelfvertrouwen van uw zoon, waardoor hij meer vertrouwen krijgt in het eigen kunnen, en minder bang is om negatief beoordeeld te worden. Uw kind leert tevens grenzen te stellen en krijgt waarschijnlijk ook (weer) plezier in sport en bewegen.

Hekel aan sporten

De vraag die uw vraag oproept, is waar zijn hekel aan sport en bewegen vandaan komt? Is dit vanwege motorische redenen (bijv. zwakke coördinatie, geen balgevoel of overgewicht), sociaal-emotionele redenen (bijv. snel boos, moeite met teleurstellingen,verlies,als laatste gekozen worden), mentale redenen (faalangst, laag zelfbeeld) of iets anders?

Plezier

Het is van groot belang dat de docent van de weerbaarheidstraining voor uw kind een voorbeeldrol heeft en dat uw zoon het leuk vindt om er naar toe te gaan. Natuurlijk mag het best een beetje spannend zijn bij aanvang, maar daarna moet uw zoon u helpen herinneren aan de volgende les!

Leave a Comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Neem contact op

Stuur gerust uw vragen en/of opmerkingen