Waar kan mijn zoon met odd en problemen op school terecht?

 In Vraag en antwoord

Mijn zoon van 15 jaar heeft ODD en grote problemen op school. Hij mag pas weer lessen volgen als hij in ‘behandeling’ is, waar kan ik terecht voor hulp? 

ODD en school

Een school mag niet zomaar een kind (met ODD) op straat zetten. Indien dit het geval is, kan een ouder/verzorger de onderwijsinspectie inschakelen.

Reboundvoorziening

Via de school kunnen leerlingen tijdelijk op een reboundvoorziening geplaatst worden. Dit is tijdelijke opvang voor leerlingen met gedragsproblemen, die als gevolg hiervan tijdelijk niet te handhaven zijn in de eigen klas of op de eigen school. Voor informatie over reboundvoorzieningen klik hier.

Behandeling ODD

Voor ‘behandeling’ kunnen kind en ouders over het algemeen ook terecht bij de instelling waar de diagnose ODD gesteld is. Indien dit niet mogelijk is of de voorkeur hier niet naar uitgaat, kan behandeling uiteraard bij iedere instelling gestart worden. Wel is het afhankelijk van de woonplaats, wachtlijsten en expertise van de instelling hoe snel u terecht kunt. Sommige instellingen bieden een specifiek aanbod voor jongeren met ODD. Kijk eventueel op de Kinderzorgkaart van Kijk op Ontwikkeling.

Leave a Comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Neem contact op

Stuur gerust uw vragen en/of opmerkingen