Kind weigert brood te eten op school, kan dit kwaad?

 In Vraag en antwoord

Mijn kind weigert brood. Ik maak voor mijn zoon van 10 ’s ochtends brood om mee te nemen naar school. Vorige week gaf hij thuis al aan dat hij het niet eens was met zijn beleg en dat hij dit niet zou opeten op school. Ik gaf toch de broodtrommel mee en inderdaad aan het einde van de dag zaten alle broodjes hier nog keurig in.. Dit herhaalde zich helaas de rest van de week. Hoe moet ik hier mee omgaan, ik wil niet te makkelijk toegeven en deze strijd verliezen? Is het slecht als kinderen de hele dag geen brood eten? Gaan hun schoolprestaties hier niet onder lijden en kunnen zij zich dan niet slecht concentreren?

Energie

Het is zeker belangrijk dat kinderen gedurende de dag voldoende energie binnenkrijgen.
Niet alleen voor het binnenkrijgen van alle vitaminen, maar ook voor het behoud van voldoende concentratie op zo’n lange schooldag.

Schoolprestaties

Zonder energie plegen we op lange termijn echt roofbouw op ons lichaam. Uit onderzoek blijkt ook dat kinderen die slecht eten lagere cijfers halen op school, om maar aan te geven wat voeding voor ons lichaam doet! Een voeding zonder brood kan best, mits dit goed vervangen wordt door andere voedzame producten. Voorbeelden hiervan zijn bijvoorbeeld muesli met yoghurt, crackers met beleg of krentenbollen. Brood is natuurlijk wel praktisch om mee te nemen naar school.

Compromis

Misschien zijn er andere dingen die uw zoon wel lust op het brood? Is hier met elkaar een compromis over te maken? Misschien dat jullie samen een keer op onderzoek uit kunnen in de supermarkt? Houd wel een gezonde balans in het achterhoofd. 1 met chocopasta is geen probleem, maar dan de andere 2 wel met iets gezonds. Een beetje meebuigen/compromissen maken mag best en heel erg goed voor zijn eigen verantwoordelijkheidsgevoel. Goed dat u niet wilt toegeven! Duidelijkheid en grenzen blijven ook voor oudere kinderen belangrijk. Veel succes!

Leave a Comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Neem contact op

Stuur gerust uw vragen en/of opmerkingen