Hoe dochter 8 jaar brood leren eten?

 In Vraag en antwoord

Onze dochter is toen ze een jaar was begonnen met brood eten, dit om de coeliakie niet uit te lokken. En volgens het consultatiebureau was dat beter om te doen aangezien mijn man dit heeft. Ze heeft het geproefd op 1 jarige leeftijd en ze at er steeds minder van, toch steeds weer aangeboden tot ze het helemaal niet meer at. Uiteindelijk omdat ze nog zo jong was, extra pap aangeboden in de fles en dat ging prima, maar vervolgens kreeg ik er ook geen brood meer in. Ik heb haar ’s morgens brinta pap gegeven en dat at ze wel, zolang ik haar maar voerde (omdat het steeds dikker wordt) en dat heb ik gedaan tot haar achtste jaar en toen ben ik er mee gestopt. Ze eet beschuit, croissants, crackers, rijstwafels, pannenkoeken, vla met naturel cruesli, harde bolletjes van de bakker, eigenlijk met zo weinig mogelijk vezels. Toen ze op 9 jarige leeftijd naar de BSO ging, werd er toch van haar verwacht dat ze brood ging eten. We hebben het toen opgebouwd thuis, beginnend met een kwart voor een week met beleg (hagelslag) en zo verder tot we op een hele zaten. De boterham ging er heel langzaam en kokhalzend in. Na een paar keer proberen lukte het niet meer. Het is ook nog is zo dat wanneer ze regelmatig achter elkaar hetzelfde eet, ze er genoeg van heeft. Ze zit nu in groep 8 en haar scores op taal enz. (grafiek) wisselen enorm en ik vermoed dat dat met haar eet gewoonten te maken heeft. Ze gaat straks naar het voortgezet onderwijs waar ze flinke stukken voor moet fietsen en ze is in de groei. Heeft u tips voor mij?!

Coeliakie

Ik lees dat jullie er al van alles hebben gedaan om uw dochter beter te laten eten.
Wat moet dit lastig zijn voor jullie. Zijn jullie er zeker van dat coeliakie is uitgesloten? Wellicht zou een arts eens mee kunnen denken (mocht dit nog niet gebeurd zijn). Even om uit te sluiten.

Pannenkoek

Brood gaat hem dus nu niet worden begrijp ik, maar ik lees wel dat ze graag pannenkoeken eet en ook vloeibaar wel voor het een en het ander in is. Ik zit te denken aan een gezondere pannenkoek, bijvoorbeeld van boekweit? Hier zitten volop vezels in en is een heel gezond alternatief.

Pap

Of misschien wat meer in de pap hoek gaan kijken? Havermoutpap bijvoorbeeld is ontzettend gezond en rijk aan voedingsvezels en voedingsstoffen. Je kunt van havermout ook cakejes maken als voorbeeld. Op onze website staat een heerlijk recept. Wat misschien ook nog aardig is om te proberen is granola.

Ondersteuning diëtist

Dit zijn zomaar wat ideetjes. Ik hoop dat ik jullie een beetje op weg heb kunnen helpen. Mochten jullie er niet uitkomen en willen jullie toch eens verder kijken naar de gluten, neem dan gerust contact met ons op. Ik heb een collega met heel veel ervaring op dit onderwerp.

Leave a Comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Neem contact op

Stuur gerust uw vragen en/of opmerkingen

0