Groeistoornis als gevolg van tekort aan groeihormonen?

 In Vraag en antwoord

Wij hebben te horen gekregen dat onze dochter van 11 jaar een groeistoornis heeft door tekort aan groeihormonen. Kan dit? Is een second opinion slim en mogelijk?

Tekort groeihormoon

U stelt een lastige vraag. Omdat ik heel weinig weet over dit meisje, kan ik slechts iets algemeens zeggen. Als de artsen elders zeggen dat er sprake is van een tekort aan groeihormoon dan kan dat zeker waar zijn. Bij een second opinion is het mogelijk om die diagnose eventueel te bevestigen waarvoor zij naar een ter zake deskundige kinderarts verwezen moet worden.

Lengte ouders

Het is ook van belang te bedenken dat de lengte van een kind sterk samenhangt met die van de ouders, dus als beide ouders klein zijn worden hun kinderen meestal ook klein. Meisjes zullen vaak ook nauwelijks meer groeien als zij al zijn gaan menstrueren. Gezien haar leeftijd kan dat ook nog een rol spelen.

Second opinion

Is een reden om het oordeel van de artsen in haar eigen land te wantrouwen?  Is er daar geen second opinion mogelijk? Er lijkt me wel enige haast geboden om eventueel met het toedienen van groeihormoon te starten, maar nogmaals daar gaat de kinderarts over en dan pas als de diagnose duidelijk is.

Leave a Comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Neem contact op

Stuur gerust uw vragen en/of opmerkingen