• royaal
  31 augustus 2018 at 13:57 #5092

  Mogelijke oorzaak wiebelen kind?

  Betreft; een 3 jarig kind dat regelmatig stil staat te wiegen van haar linker been naar haar rechter been. Kan dat te maken hebben met stress vanwege de scheiding van haar ouders of kan dat een andere oorzaak hebben?

  Reactie
  Paulien Stap
  1 september 2018 at 20:06 #5099

  Beste ‘royaal’,

  Wanneer een kind van 3 jaar alsmaar staat te wiebelen zoals je omschrijft krijg ik het idee dat je bedoelt dat dit er anders uitziet dan de normale beweeglijkheid van een kind van die leeftijd. Met 3 jaar is de ontwikkeling in volle gang en is een kind heel vaak aan het experimenteren met allerlei vormen van bewegen.

  Wanneer een kind echter stereotype bewegingen laat zien (steeds repeterende, dezelfde bewegingen), kun je daar een vraagteken bij zetten.
  Maar het is absoluut onmogelijk om met zo weinig informatie een duidelijk antwoord te geven. Stressfactoren kunnen zeker een rol spelen in het beweeg gedrag van een kind, maar dan zijn er vaak nog andere indicatoren die opvallen.
  Wellicht kun je wat meer vertellen o.a. over je eigen rol t.o. van het kind wat je voor ogen hebt. Ben je verzorger, ouder, leerkracht, therapeut?

  En wat zie je nog meer bij dit kind?

  Paulien Stap
  Kinderoefentherapeut
  [email protected]

  Reactie
  Caroline Hoogendoorn, Kinderfysiotherapeut
  Caroline Hoogendoorn
  3 september 2018 at 13:26 #5107

  Beste Royaal,

  Ik ben het eens met de reactie van Pauline. Bewegingen die herhaald worden kunnen vele redenen hebben. Vragen die opkomen zijn vele, b.v. is dit iets nieuws wat je ziet?
  Doet ze het op momenten van rust of om juist tot rust te komen? Kan je haar er makkelijk uit halen? En hoe is de ontwikkeling tot nu toe? Heeft het kind eerder tics of herhaalde bewegingen gemaakt? of zoals je aangeeft ervaart het veel spanning door scheiding van haar ouders.

  Wanneer jezelf denkt dat het door veel spanning en stress komt dan zou ik hulp vragen bij een integratievespeltherapeut. Wanneer het kind motorisch onhandig lijkt, dus naast dit gedrag veel valt en angstig is bij bewegen, dan is de kinderfysiotherapeut een mogelijkheid om de ontwikkeling te onderzoeken en op speelse manier te oefenen.

  Succes,

  Caroline Hoogendoorn
  Kinderfysiotherapeut

  Reactie
  royaal
  5 september 2018 at 10:56 #5141

  Dank voor uw info. Wij zullen de ontwikkeling van het kind nauwkeurig observeren. Meestal vindt dit wiebelend gedrag plaats wanneer zij weer naar haar vader gebracht moet worden. (volgens de opgelegde bezoekregeling).

  Reactie
Reply To: Oorzaak wiegen van linker naar rechter been?
Your information:

<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre> <em> <strong> <del datetime=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Reactie

Neem contact op

Stuur gerust uw vragen en/of opmerkingen