• Haitske
  2 juni 2018 at 22:08 #4776

  Alleen spelen in groep 1 normaal?

  Ik las jullie artikel over samenspelen en delen. Ik ben leerkracht/RT-er en 1 kind uit groep 1 fietst en rent alleen op het schoolplein tijdens het buitenspelen. Ze zegt ook: ik wil alleen spelen. Is dat normaal of moet ik me toch zorgen gaan maken? Ze is in september bij ons begonnen en is net 4. Of heeft u een site waar ik nog meer op kan zoeken naar antwoorden. Alvast bedankt voor de moeite van het lezen van mijn vraag.

  Reactie
  Roosmarijn van der Tas-Sint, Kindercoach
  4 juni 2018 at 20:46 #4784

  Beste Haitske,

  Het lijkt mij nog niet nodig om je al zorgen te gaan maken. Of zijn er nog meer aanleidingen om je je zorgen te maken over deze kleuter? Mogelijk kan zij al goed voor zichzelf opkomen en kan het heel duidelijk een behoefte aangeven? Dat lijkt mij dan prima!

  Vragen die in mij opkomen zijn:
  – Speelt het kind altijd alleen?
  – Maken ouders zich hier ook zorgen over?
  – Heeft het broertjes/zusjes?
  – Wat maakt dat dit kind deze behoefte voelt?
  – Wat heeft dit kind nodig?
  – Is het gewend om alleen te spelen?
  – Is het niet naar de peuterspeelzaal/kdv geweest?

  Door over deze vragen na te denken, kunnen jullie misschien inschatten of de leerling nog extra ondersteuning nodig heeft om de sociale vaardigheden te leren. Mochten jullie deze expertise niet binnen school hebben, kunnen jullie mogelijk ondersteuning extern zoeken.

  Het is lastig om op basis van de gegeven informatie over dit kind een gerichter antwoord te kunnen geven. Ik heb allerlei blogs geschreven over spelen en bewegen, hier kunnen jullie/ de leerkracht eventueel aanvullende info/tips halen. Indien gewenst kan ik ook telefonisch een consult houden, zie mijn contactgegevens hieronder.

  Hartelijke groet,

  Roosmarijn van der Tas-Sint
  Kindercoaching Roosmarijn
  06-10189800

  Reactie
Reply To: Kind groep 1 zegt dat ze alleen wil spelen, is dat normaal?
Your information:

<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre> <em> <strong> <del datetime=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Reactie

Neem contact op

Stuur gerust uw vragen en/of opmerkingen