• Sandra1234
  12 februari 2019 at 10:30 #14243

  Dreumes 2 jaar slaapt niet door

  Onze zoon van net 2 jaar heeft nog geen nacht doorgeslapen. Hij belandt dus elke nacht bij ons in bed en ook dan slaapt hij heel onrustig. Als baby heeft hij KMA gehad. Het was de eerst maanden een echte huilbaby tot we eindelijk de juiste voeding voor hem hadden ging het stukken beter. Toen begonnen met vast voedsel en de ellende begon weer opnieuw.

  We zijn met hem bij een bioresorantie geweest. Hij bleek allergies voor meerdere dingen. Zelf toen we daar mee stopten bleef hij onrustig en slecht slapen. Via de kinderarts bij een pedagogische medewerkster terecht gekomen. Die zei hij is overprikkeld omdat hij smiddags ook niet slaapt. Ondertussen slaapt hij tussen de middag gelukkig wel 2 uurtjes. Maar de nachten blijven een drama.

  We hebben vanalles al geprobeerd. Melatonine van de huisarts, spul van vsm, rust en slaap siroop hem wakker houden tussen de middag. Maar echt niks blijkt te helpen. Nu heb ik donderdag weer een afspraak bij de huisarts. Overdag is hij ook niet te genieten. Hij wil constant bij me zitten wil niet spelen. Loopt me overal achteraan. Zelf als ik aan het afwassen ben gaat hij aan mij hangen. Zijn ontlasting is ook vaak heel dun waterig. En hij heeft al maanden een soort van eczeem achter zijn oortjes. Ik moest de oortjes beter afdrogen werd er gezegd. Maar dat doe Ik maar het eczeem blijft er zitten.

  Reactie
  Tjitske de Boer, fysiotherapeut en Child'Space docent
  Tjitske de Boer, fysiotherapeut en Child'Space docent
  12 februari 2019 at 11:11 #14244

  Hallo Sandra,

  Ik kan me voorstellen dat je hier helemaal hopeloos van wordt.
  Wat ik in je verhaal hoor is dat je heel veel hebt gedaan om je zoon te laten slapen. Heb je daarbij ook wel eens gedacht aan jouw relatie met hem? Als hij de hele dag achter je aan loopt en niet zelfstandig kan spelen dan vermoed ik dat er iets met de hechting niet helemaal goed is gegaan. Dus dat je aan de hechting kunt gaan werken met speciaal daarvoor opgeleide psychologen. Een kind wat niet-veilig is gehecht moet constant waakzaam zijn: waar is mijn mama, dus ook ‘s nachts. Elk kind kan ‘s nachts wel een keer wakker worden, maar draait zich dan om en slaapt verder. Maar een kind dat niet-veilig gehecht is kan dat niet. Die moet eerst weer contact maken. Misschien is dit iets om met je huisarts te bespreken bij je afspraak van donderdag.

  Daarnaast heb ik een techniek voor je waarmee je alvast kan werken aan het veilig voelen van je zoon in zich zelf. Dat is met 1 hand kloppen op je zoons lichaam en de lichaamsdelen benoemen de je aanraakt. Heel systematisch het hele lichaam langs: borst, buik, armen, benen en ruggebied. We noemen het wel een sensorische douche, dus gericht op het wakker maken van de zintuigen in de huid. Het is voor je zoon een prettig gevoel en als je het in de vingers krijgt is het een prima manier om ook te doen vlak voor het slapen gaan bij het bed ritueel. Vooral in een rustig ritmisch tempo. Je kunt er ook een liedje bij zingen.
  Als je in de buurt van Utrecht zit kan ik het je leren, anders moet je eerst even op je zelf uitproberen: met de volle hand je hand ontspannen op je been of arm laten vallen, vooral niet strak maken in je vingers, want dat doet zeer en lijkt op slaan. Op mijn website http://www.childspaceutrecht.nl staat een filmpje waar een Amerikaanse collega deze techniek laat zien bij een babytje.

  Als je meer vragen hebt kun je ze hieronder stellen, als je mij er over wilt spreken kun je me bellen.

  Hartelijke groet,

  Tjitske de Boer
  0638408880

  Reactie
  Margriet van der Weg, Kinder- en slaapoefentherapeut
  Margriet van der Weg - Brattinga
  15 februari 2019 at 15:25 #14245

  Beste Sandra,

  Een verlate reactie van mij. Ik lees dat er al 2 jaar onrust is voor jullie zoontje en jullie als ouders.
  Wat ontzettend vervelend en vermoeiend voor jullie allemaal. Ik hoop dat de huisarts gisteren iets voor jullie heeft kunnen betekenen voor het eczeem en de dunne ontlasting. Wist je dat de huisarts via een test kan laten onderzoeken of Melatonine voor jullie zoontje nodig is ? Je schrijft geen nacht doorgeslapen, welk tijdstip gaat jullie zoontje altijd naar bed ? Slaapt jullie zoontje wel goed wanneer hij bij jullie slaapt ? dan weet je dat hij goed kan slapen. Heb je nog een box in huis, dan zou je hem daar in kunnen zetten, op het moment dat jij in de keuken bezig bent zodat hij zichzelf leert en kan vermaken, even minder prikkels, dit kan voor jullie beide overdag rust geven t.b.v. het slapen s’ nachts en dit kan leiden tot wenselijk gedrag overdag. Dit zijn enkele algemene adviezen die een slaap kinder oefentherapeut je zou kunnen geven. Maar slapen blijft maatwerk, dus wil je nog gerichtere adviezen kijk dan eens op http://www.slaapoefentherapie.nl naar een kinder slaapoefentherapeut bij jullie in de buurt die jullie verder zou kunnen helpen.

  Wanneer je nog vragen hebt kun je altijd contact met mij opnemen.

  Margriet van der Weg – Brattinga,
  06-24212180

  Reactie
  Inge de Heer - de Kinderslaapcoach
  17 februari 2019 at 09:34 #14263

  Hoi Sandra,

  Het wel of niet goed slapen van een kind kan natuurlijk verschillende redenen hebben. Doordat je nogal wat hebt meegemaakt met je zoontje, huilbaby, allergieën etc. hebben jullie waarschijnlijk je zoontje ook heel erg moeten helpen met het slapen. Hierdoor zijn er verschillende problemen ontstaan. Vaak is het een combinatie van een verkeerde structuur, dus verkeerde slaaptijden, maar ook een is er vaak veel winst te behalen in bijvoorbeeld het bedritueel en in de aanpak van jullie als ouders. Een combinatie van verschillende dingen dus.

  Tijdens een slaapcoachtraject kijken we naar al deze verschillende punten. En gaan we kijken welk ritme en aanpak bij je zoontje past.

  Mocht je meer informatie willen, dan kun je natuurlijk mijn website bekijken of contact met me opnemen. http://www.dekinderslaapcoach.nl

  Groetjes,
  Inge de Heer
  06-12320496

  Reactie
Reply To: Dreumes 2 jaar slaapt niet door
Your information:

<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre> <em> <strong> <del datetime=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Reactie

Neem contact op

Stuur gerust uw vragen en/of opmerkingen