Welke zorgaanbieder voor welk probleem?

Welke zorgaanbieder voor kleuters en schoolkinderen heb ik nodig voor welk probleem? Waar vind ik als ouder de juiste ondersteuning bij de opvoeding en ontwikkeling van mijn kind? Bij wie kan ik terecht als mijn kind een stoornis heeft en/of gedrags-, angst-, zindelijkheids-, leer-, voedings- en eet- of motorische problemen?

Hieronder een overzicht van de meest veel voorkomende problemen bij kinderen met een overzicht van de verschillende disciplines die ondersteuning kunnen bieden op dit gebied. De indeling is slechts een leidraad en het is goed mogelijk dat een zorgaanbieder ook hulp kan bieden op een ander probleemgebied dan hieronder beschreven. Zie ook de pagina ‘de verschillende zorgaanbieders‘ voor een overzicht van professionals op alfabetische volgorde en/of kijk op de Kinderzorgkaart voor een zorgaanbieder bij jou in de buurt.

IMG_3137

Welke discipline voor welk probleem?

Zoek (professionele) ondersteuning voordat het jou echt te veel is geworden. Vraag advies aan één van de professionals van Kijk op Ontwikkeling en/of neem contact op met een andere zorgaanbieder bij jou in de buurt via de Kinderzorgkaart!

Neem contact op

Stuur gerust uw vragen en/of opmerkingen