De verschillende disciplines binnen zorgaanbieders

Welke verschillende zorgaanbieders bieden ondersteuning aan kleuters en schoolkinderen? Het is belangrijk om kinderen met problemen in hun ontwikkeling vroegtijdig te helpen. In de praktijk blijkt dat kinderen een achterstand vaak niet zelfstandig kunnen inlopen en hierbij hulp nodig hebben van een professional of specialist. Kijk hieronder voor een overzicht van de verschillende disciplines die ondersteuning kunnen bieden aan ouders en hun kind.

De deskundigen zijn op één of meerdere ontwikkelingsgebieden ingedeeld en vervolgens op alfabetische volgorde. De indeling is slechts een leidraad en het is goed mogelijk dat een deskundige ook op een ander gebied betrokken is dan hieronder beschreven. Kijk op de pagina welke zorgaanbieder voor welk probleem voor een indeling van zorgaanbieders per probleemgebied en/of kijk op de Kinderzorgkaart voor een professional bij u in de buurt.

slide_1

Overzicht van de verschillende disciplines

Ondersteuning lichamelijke ontwikkeling

Lichamelijke ontwikkeling

Denk aan: groeistoornissen, kinderziekten en aandoeningen, problemen met de zintuigen, houdingsproblemen

Ondersteuning motorische ontwikkeling

Motorische ontwikkeling

Denk aan: problemen schoolrijpheid en zelfstandigheid, schrijfproblemen, schokkerig, houterig en onhandig bewegen, houdingsproblemen, overgevoeligheid, evenwichtsproblemen, coördinatieproblemen, problemen in de gymles, buitenspelen, sporten

Ondersteuning cognitieve ontwikkeling

Cognitieve ontwikkeling

Ondersteuning spraak en taalontwikkeling
Ondersteuning opvoeding

Opvoedondersteuning

Hulp nodig? Vraag advies aan één van de professionals van Kijk op Ontwikkeling en/of zoek een zorgaanbieder bij jou in de buurt via de Kinderzorgkaart!

Neem contact op

Stuur gerust uw vragen en/of opmerkingen