Problemen ontwikkeling dreumes en peuter

Tijdens de opvoeding en ontwikkeling van jouw dreumes en peuter kan je als opvoeder tegen allerlei problemen aanlopen. Naast de kinderziekten die jonge kinderen nog volop kunnen krijgen, krijg je als ouder ook te maken met de ontwikkeling van de eigen identiteit van het kind en alle vormen van lastig gedrag die hierbij komen kijken. Het boek Temperamentvolle kinderen vinden wij een echte aanrader. Het boek staat vol met goede en praktische tips hoe om te gaan met lastig gedrag. 

Hoe ga je om met een dreumes of peuter die niet naar bed wil, steeds uit zijn bed komt of veel te vroeg wakker is? Kortom, hoe los je de slaapproblemen op van je dreumes of peuter? Wat doe je als jouw kind claimt, heel druk is, niet luistert en snel driftig wordt? Oftewel, hoe ga je om met lastig gedrag? Wanneer krijgt een kind voldoende eten binnen en hoe stimuleer je gezond eten bij kinderen? Wanneer is er sprake van eetproblemen?  Hoe kan je zindelijkheid en het lopen stimuleren?

Boekentips ontwikkeling kinderen: 

  1. Peutermama’s, S. Pypaert
  2. Opgroeien, je kind beter begrijpen, L. Eijgenraam
  3. Prachtig lastig, C. van Wensen
  4. Temperamentvolle kinderen, E. Bronsveld
  5. How2Talk 2Kids, A. Faber
  6. Het hele brein, het hele kind, D. J. Siegel

Uitgelicht:

How2Talk2Kids: Hoe krijg je het contact beter met je kind? Echt een waardevol boek om effectiever te communiceren als ouder met je kind!

Lastig gedrag

Druk gedrag, claimgedrag, niet luisteren, drift en boosheid horen bij de ontwikkelingsfase van een dreumes en peuter. Hoe kan je hier het beste mee omgaan? Kijk verder voor tips en ondersteuning.

Slaapproblemen

Veel ouders krijgen vroeg of laat te maken met een dreumes of peuter die niet wil slapen, steeds uit bed komt, niet doorslaapt of heel vroeg wakker is. Hoe ga je hier het beste mee om?

Eetproblemen

Eetproblemen komen veel voor bij dreumesen en peuters. Eet mijn kind wel genoeg? Waarom eet mijn kind opeens niet meer? Hoe kan ik stimuleren dat mijn kind beter gaat eten?

Zindelijkheidsproblemen

Over het algemeen worden kinderen in Nederland zindelijk tussen de 2 en 3 jaar. Wanneer zijn kinderen rijp om zindelijk te worden en hoe en wanneer stimuleer je zindelijkheid?

Laat lopen

Over het algemeen lopen alle kinderen zelfstandig ruim voor het tweede levensjaar. Wat doe je als jouw kind nog geen aanstalten maakt om te gaan lopen en motorisch heel onhandig lijkt?

Kinderziekten

Met welke kinderziekten en aandoeningen kan een dreumes en peuter te maken krijgen? Welke kinderziekten en aandoeningen bestaan er, hoe herken je ze en hoe kan je het beste handelen?

Boekentips opvoeden en lastig gedrag kinderen:

Neem contact op

Stuur gerust uw vragen en/of opmerkingen

0