Kinderziekten en aandoeningen baby

Alle baby’s krijgen bij het opgroeien te maken met verschillende kinderziekten en aandoeningen. Sommige kinderziekten en aandoeningen zijn ernstig en andere zijn onschuldig en slechts lastig te noemen. Met welke kinderziekten en aandoeningen krijgt mijn baby te maken en hoe herken ik ze?

Kinderziekten worden veroorzaakt door een virus en/of bacterie. Door het rijksvaccinatieprogramma komen de meest ernstige kinderziekten (infectieziekten), waar veel kinderen vroeger aan overleden niet meer voor. Omdat kinderziekten veroorzaakt door een virus moeilijk of niet met medicatie is te bestrijden, zal het lichaam in deze gevallen zelf de ziektekiem moeten bestrijden. Kinderziekten veroorzaakt door een bacterie kunnen worden bestreden met behulp van antibiotica.

_MG_6644

Welke kinderziekten en aandoeningen bestaan en wat kan je hier aan doen?

Welke kinderziekten en aandoeningen bestaan er?

Kinderziekten en aandoeningen

De meest bekende kinderziekten zijn bof, waterpokken, roodvonk en de vijfde en zesde ziekte. Denk bij aandoeningen aan griep, oorontstekingen en bijvoorbeeld allergieën. Kijk op onderstaande pagina voor het totale overzicht van kinderziekten en aandoeningen op alfabetische volgorde:

Welke professionals bieden ondersteuning?

Ondersteuning

In het geval van kinderziekten en aandoeningen is het raadzaam om altijd eerst contact op te nemen met de huisarts en/of jeugdarts of jeugdverpleegkundige van het consultatiebureau.

Zoek een professional bij jou in de buurt
Stel jouw vraag aan onze professionals (of kijk in het forum)

Let op: Sommige kinderziekten en aandoeningen zijn zeer ernstig en is het noodzakelijk om met spoed medische hulp in te schakelen.  Ga daarom niet alleen af op de informatie van deze website of andere websites en neem bij zorgen altijd direct contact op met jouw huisarts!

Neem contact op

Stuur gerust uw vragen en/of opmerkingen