Babykwaaltjes en verschijnselen baby

Bij de groei en ontwikkeling krijgen alle baby’s te maken met typische babykwaaltjes en verschijnselen. Veel van de kwaaltjes en verschijnselen zijn onschuldig, maar kunnen wel heel lastig zijn voor jouw baby of jou als ouder onzeker maken. Sommige kwaaltjes zijn echter minder onschuldig en is (direct) medische hulp noodzakelijk.

Met welke kwaaltjes en verschijnselen kan mijn baby te maken krijgen? Welke kwaaltjes en verschijnselen kunnen gevaarlijk zijn en wat zijn dan de symptomen van deze kwaaltjes? Hoe kan ik het beste handelen in welke situatie en waar vind ik professionele ondersteuning indien nodig?

_MG_6644

Welke babykwaaltjes en verschijnselen bestaan en wat kan je hier aan doen?

Met welke kwaaltjes kan mijn baby te maken krijgen?

Babykwaaltjes

Op deze website worden de meest voorkomende babykwaaltjes en verschijnselen besproken. Kijk op de volgende pagina voor het totale overzicht van babykwaaltjes en verschijnselen op alfabetische volgorde:

Welke professionals bieden ondersteuning?

Ondersteuning

In het geval van babykwaaltjes en verschijnselen is het raadzaam om altijd eerst contact op te nemen met de huisarts en/of jeugdarts of jeugdverpleegkundige van het consultatiebureau.

Zoek een professional bij jou in de buurt
Stel jouw vraag aan onze professionals (of kijk in het forum)

Let op: Sommige babykwaaltjes en verschijnselen zijn zeer ernstig en is het noodzakelijk om direct medische hulp in te schakelen.  Ga daarom niet alleen af op de informatie van deze website of andere websites en neem bij zorgen altijd direct contact op met je huisarts!

Neem contact op

Stuur gerust uw vragen en/of opmerkingen