Welke professional voor welk probleem?

Waar vind ik als ouder de juiste ondersteuning bij de opvoeding en ontwikkeling van mijn baby? Bij wie kan ik terecht als mijn baby veel huilt, darmkrampjes heeft, slecht slaapt, onrustig is, eet- en drinkproblemen heeft, hechtingsproblemen of verlatingsangst heeft, niet wil knuffelen, laat gaat rollen, zitten of lopen, etc.?

Hieronder een overzicht van de meest veel voorkomende problemen bij baby’s met de verschillende disciplines die ondersteuning kunnen bieden aan ouders en hun baby op dit gebied. De indeling is slechts een leidraad en het is goed mogelijk dat een deskundige ook hulp kan bieden op een ander probleemgebied dan hieronder beschreven. Zie ook de pagina de verschillende professionals voor een overzicht van professionals op alfabetische volgorde en/of kijk op de ‘kinderzorgkaart’ voor een professional bij u in de buurt.

_MG_6644

Welke discipline voor welk probleem?

Veel huilen en/of onrustige baby

Veel huilen en onrustig

Slecht slapen

Slaapproblemen

Darmkrampjes

Darmkrampjes

Laat rollen, zitten, kruipen, optrekken, lopen
Eet- en drinkproblemen

Problemen voeding

  • Babyconsulent
  • Kinderdiëtist
  • Lactatiedeskundige
  • Logopedist (preverbale logopedie)
  • Osteopaat
Opvoedproblemen

Opvoedondersteuning

Verlatingsangst, problemen hechting

Hechtingsproblemen

Kinderziekten, aandoeningen, babykwaaltjes, ontwikkelingsproblemen

Kinderziekten en aandoeningen

De juiste professional is afhankelijk van de problematiek. De huisarts, jeugdarts/ jeugdverpleegkundige consultatiebureau en/of kinderarts zijn bij uitstek de meest geschikte personen om u te ondersteunen en te begeleiden naar de de beste ondersteuning.

Zoek (professionele) ondersteuning voordat het jou echt te veel is geworden. Vraag advies aan één van de professionals van Kijk op Ontwikkeling en/of neem contact op met een andere deskundige bij jou in de buurt!

Neem contact op

Stuur gerust uw vragen en/of opmerkingen